Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

INTERZICEREA FUMATULUI

Interzicerea fumatului în spații exterioare: Ce spun patronii de terase și baruri despre recomandarea Comisiei Europene

Interzicerea Fumatului în Spații Exterioare: Ce Spun Patronii de Terase și Baruri Despre Recomandarea Comisiei Europene
Comisia Europeană a propus interzicerea fumatului în spațiile exterioare, inclusiv pe terase și în parcuri, provocând îngrijorări în rândul patronilor de terase și baruri care tem că măsura le-ar putea afecta afacerile.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Într-o nouă mișcare destinată să îmbunătățească calitatea aerului în spațiile publice, Comisia Europeană a propus interzicerea fumatului în toate spațiile exterioare, inclusiv pe terase, în stații de autobuz și parcuri. Recomandarea se extinde și asupra dispozitivelor de fumat electronice și a țigărilor cu tutun încălzit sau fără nicotină. Scopul acestei inițiative este de a reduce poluarea și de a proteja sănătatea publică.

 

 

 

 

Impactul Asupra Patronilor de Terase și Baruri

Această recomandare, care nu este obligatorie, dar se recomandă statelor membre ale Uniunii Europene, este văzută cu îngrijorare de către patronii de terase și baruri. Cristian Bărhălescu, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism Sud Est, a declarat: „Dacă interzicem fumatul în spațiile recreative și zonele de terasă, va apărea o breșă care va reduce numărul de clienți. Așa cum s-a întâmplat când s-a interzis fumatul în interior, impactul negativ asupra afacerilor va fi semnificativ.”

 

 

 

 

Reacții Diverse din Partea Publicului

Opinile publicului sunt variate. Fumătorii consideră măsura ca fiind restrictivă. Un tânăr fumător a spus: „Fiind fumător, ar fi o problemă mare și n-aș fi de acord cu interzicerea fumatului în aer liber.” Pe de altă parte, nefumătorii sunt, în general, favorabili acestei măsuri. O nefumătoare a menționat: „Este o inițiativă bună, dar trebuie reglementată mai bine, astfel încât să se definească clar zonele în care este permis sau interzis fumatul.”

În unele state europene, măsuri similare au fost deja implementate, dar au întâmpinat critici din partea fumătorilor care consideră că reglementările sunt excesive. De exemplu, în Spania, fumătorii trebuie să se deplaseze la o distanță considerabilă de locul de masă pentru a fuma, iar în Canada, regulile sunt și mai stricte, obligând fumătorii să se îndepărteze de intrările clădirilor.

 

 

 

În timp ce Comisia Europeană urmărește să reducă expunerea la fum și să protejeze sănătatea publică, este evident că impactul acestei propuneri ar putea fi profund asupra industriei ospitalității și turismului. Patronii de terase și baruri se tem de pierderi semnificative, în timp ce publicul are păreri împărțite. Rămâne de văzut dacă statele membre vor adopta aceste recomandări și cum vor adapta regulile pentru a balansa sănătatea publică cu interesele economice.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns