Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

JOCURI OLIMPICE PARIS  2024

JOCURI OLIMPICE PARIS  2024: Cum se se pregătesc locurile de cazare la Jocurile Olimpice?

JOCURI OLIMPICE PARIS  2024: Cum se se pregătesc locurile de cazare la Jocurile Olimpice?
 Îcep Jocurile Olimpice de la Paris. În primul rând organizatorii trebuie să fie pregătiți pentru atacurile cibernetice. Acest lucru reiese dintr-un studiu al renumitului expert în securitate cibernetică WithSecure din Finlanda. Raportul consideră că există un risc crescut în comparație cu Jocurile Olimpice anterioare din cauza tensiunilor geopolitice.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Îcep Jocurile Olimpice de la Paris. În primul rând organizatorii trebuie să fie pregătiți pentru atacurile cibernetice. Acest lucru reiese dintr-un studiu al renumitului expert în securitate cibernetică WithSecure din Finlanda. Raportul consideră că există un risc crescut în comparație cu Jocurile Olimpice anterioare din cauza tensiunilor geopolitice.

 

 

Autorii studiului identifică Rusia drept sursa cea mai probabilă a atacurilor cibernetice . Sunt trei grupe motivate să întrerupă jocurile. Pe lângă grupurile de hackeri de stat, activiști privați și criminali cibernetici obișnuiți ar putea fi, de asemenea, potențiali atacatori. Actorii de stat în special au capacitatea și intenția de a provoca daune de durată Jocurilor Olimpice și reputației Franței.

 

 

La Paris, sportivii din Rusia și Belarus au voie să participe doar ca „atleți neutri, individuali”, din cauza atacului rusesc asupra Ucrainei. De asemenea, sportivilor nu li se permite să aibă nicio legătură cu armata și sunt excluși de la evenimentul de deschidere. Președintele francez Emmanuel Macron este unul dintre cei mai duri critici ai războiului rus de agresiune din lumea occidentală.

 

 

WithSecure nu vede doar un risc crescut de atacuri cibernetice din Rusia. Alți actori de stat, cum ar fi China, Coreea de Nord și Iran, precum și alte grupuri de hackeri și infractorii cibernetici organizați din afara Federației Ruse ar putea fi, de asemenea, considerați atacatori.

 

 

Potrivit experților, atacatorii ar putea încerca să pătrundă în rețelele organizatorilor și să cripteze datele, similar atacurilor cibernetice obișnuite cu software de șantaj.Cu toate acestea, atacatorii sunt probabil mai puțin preocupați de o răscumpărare. Mai degrabă, accentul se pune pe perturbarea fluxului evenimentelor, a jocurilor.

 

 

Hacktiviștii privați, care se organizează de obicei pe canalele Telegram și  sunt specializați în așa-numitele atacuri de refuzare a serviciului. Site-urile web sunt inundate cu cantități masive de solicitări până când serverele se prăbușesc. Dar WithSecure nu se bazează doar pe activiști din Rusia. Grupurile pro-ucrainene, pro-palestiniene și pro-israeliene sunt, de asemenea, active în acest domeniu. Studiul ajunge la concluzia că organizatorii au protejat deosebit de bine rețeaua centrală a Jocurilor Olimpice. Cu toate acestea, în afara rețelei de bază, este clar că hackerii vor putea afecta temporar unele servicii de rețea a Jocurilor Olimpice.

 

 

 

 

Persoanele fără adăpost, studenții și migranții părăsesc Parisul

 

 

 

 

Capitala Franței în timpul jocurilor de vară pentru a face loc sportivilor și vizitatorilor. Organizațiile pentru drepturile omului sunt revoltate.

 

 

Un mare festival popular. Un eveniment pentru toată lumea. Guvernul lui Emmanuel Macron și orașul Paris vor să creeze  un evenioment major pentru Jocurile Olimpice de vară, care vor avea loc în metropola franceză între 26 iulie și 11 august.

 

 

Un eveniment pentru toată lumea? Aproape. Pentru că nu există loc pentru persoanele defavorizate social – și nu doar din cauza biletelor scumpe la evenimente sportive. La inițiativa autorităților, refugiații și persoanele fără adăpost urmează să părăsească Parisul înainte de jocuri și să fie repartizați în locuri de cazare alternative în mediul rural.

 

 

De asemenea,  sunt afectați aproximativ 2.000 de studenți care locuiesc în cămine de stat din Paris și nu își pot permite cazare privată. Ei trebuie să-și elibereze camerele în semestrul de vară pentru a face loc pentru ajutoare.Organizațiile pentru drepturile omului sunt revoltate și se mobilizează. Aceștia acuză autoritățile de „curățare socială”.

 

 

Autoritățile  resping această acuzație. Este nevoie de orice cazare, susțin ei. La urma urmei, numai 10.500 de sportivi vin la Paris pentru a concura după motto-ul olimpic „Mai repede, mai sus, mai departe”. Numai la ceremonia de deschidere sunt așteptați 100.000 de vizitatori – un total de aproximativ 15 milioane de turiști olimpici, dintre care 3,3 milioane au bilet. În acest scop, sunt dislocați 30.000 de ofițeri de poliție, 15.000 de soldați, aproximativ 22.000 de paznici privați și 30.000 de voluntari.

 

 

 

 

 

Poliția  trebuie să asigure siguranța sportivilor și a spectatorilor

 

 

 

 

Prefectura de poliție a regiunii Île-de-France din Paris și a zonei înconjurătoare a declarat că doresc să mute persoanele fără adăpost într-o cazare mai bună. „Statul nu și-a stabilit un obiectiv de a nu avea o singură persoană fără adăpost în august”.Până acum, aproape 50% dintre toți migranții care au sosit recent în Franța se află în Paris și în împrejurimi. Ministerul Locuinței a declarat că dorește să ușureze presiunea asupra regiunii pariziene. Măsurile nu au legătură cu Jocurile Olimpice.

 

 

Exact asta nu cred organizațiile de asistență. Ei și-au unit forțele pentru a forma colectivul „Le Revers de la médaille” (Reversul medaliei). Paul Alauzy, unul dintre inițiatori  spune: „Nu este o coincidență, este legat de Jocurile Olimpice”.

 

 

Comisarul francez pentru drepturile omului, Claire Hédon, se ocupă d problemă. Ea este de părere că drepturile și libertățile ar putea fi reduse.

 

 

Ofițerul pentru drepturile omului ar trebui să ajute persoanele ale căror drepturi sunt încălcate de instituțiile publice. „Défenseur des droits” este un birou independent care a fost consacrat în constituție în 2008. Cu toate acestea, postul este ocupat de președinte.

 

 

 

 

 

Primarii nu vor să preia problemele de la Paris

 

 

 

 

În principiu, organizațiile de asistență consideră că este o soluție bună de a găzdui persoanele fără adăpost și migranții în alte părți ale țării pentru a reduce presiunea asupra Parisului. Dar sunt sceptici pentru că adăposturile de urgență din mediul rural sunt programate să fie din nou închise la sfârșitul anului 2024, după Jocurile Olimpice și cele paralimpice ulterioare. Majoritatea locuințelor alternative se află în apropierea orașelor mari Marsilia, Lyon, Bordeaux și Toulouse, dar unele se află și în orașe mici unde nu există suficientă îngrijire medicală, potrivit organizațiilor de ajutor.

 

 

Primarii, ale căror orașe ar trebui acum să accepte persoane fără adăpost și migranți din Paris, critică și ei: ei numesc iresponsabilitate să răspândească mizeria socială în întreaga țară. „Președintele a decis să trimită mii de imigranți în mediul rural. Cu siguranță pentru a face Parisul mai prezentabil în timpul Jocurilor Olimpice”, a spus Bernard Carayon, primarul conservator al orașului Lavaur din departamentul Tarn de lângă Toulouse.

 

 

El a făcut apel la alți primari pe rețelele de socializare să protesteze împotriva planului. Locațiile alternative sunt uneori determinate de guvern fără acordul primarilor locali. În multe cazuri, infrastructura necesară lipsește și locurile de muncă sunt rare. Republicanii nu doresc să mute problemele orașului în mediul rural și se angajează să restrângă imigrația în general.

 

 

Colectivul „Cealaltă parte a monedei” a explicat că peste 4.000 de persoane au fost deja preluate din adăposturile de migranți și duse în alte locuri. 150 de persoane se alătură în fiecare săptămână. Unitățile de cazare la corturi din Paris și din împrejurimi ar fi, de asemenea, evacuate.

 

 

Locurile pentru cazarea persoanelor fără adăpost în hoteluri au fost deja eliminate pentru a face loc turiștilor. Colectivul a subliniat că ajutoarele lor au fost chiar împiedicate să distribuie alimente celor aflați în nevoie. Squatters care locuiau în apropierea locurilor olimpice au fost, de asemenea, vizați din ce în ce mai mult de poliție.

 

 

Studenții protestează și împotriva evacuării lor. Pentru ei asta înseamnă să rămână în altă parte între timp, deoarece pompierii, ofițerii de securitate, asistentele sau voluntarii olimpici ar trebui să rămână în camerele lor. Așa că nu pot lucra la Paris vara pentru a câștiga bani pentru semestrul următor. Cei afectați sunt cei care nu își permit cazarea privată pentru studenți.

 

 

 

 

 

Proprietarii vor să facă bani din milioanele de vizitatori și cer premii sportive în timpul competițiilor 

 

 

 

 

Parizienii anticipează afacerile vieții lor: aproximativ 13 milioane de vizitatori sunt așteptați la Jocurile Olimpice din această vară în capitala Franței. Potrivit asociațiilor turistice, gama normală de cazare este departe de a fi suficientă.

 

 

Mulți proprietari din Paris își închiriază apartamentele turiștilor pentru prima dată în timpul jocurilor din 26 iulie până pe 11 august. Și așteaptă venituri considerabile: prețurile de pe portalurile online continuă să crească.

 

 

Costul mediu de cazare – de obicei un apartament cu două sau trei camere – se află  pe  Airbnb . Ultimelor cifre din timpul Olimpiadei, 1050 de euro pe noapte. Camerele individuale din apartamente sunt, de asemenea, solicitate. Dar chiar și asta costă adesea 500 de euro în cartierele deosebit de căutate, o cameră dublă este cu greu disponibilă pentru mai puțin de 200 de euro pe noapte.

 

 

În doar o lună, prețurile pentru cazare în multe cartiere pariziene au crescut cu peste 200 la sută, după cum arată un studiu al platformei Lycaon Immo. Cotidianul „Le Parisien” afirmă că, comparativ cu anul trecut, vizitatorii trebuie să plătească de patru până la șase ori mai mult pentru un apartament și de trei până la patru ori mai mult pentru hoteluri.

 

 

Este posibil ca tendința să continue și în acest an. Experții imobiliari se așteaptă că mulți așteaptă în prezent să-și pună apartamentul pe platformă pentru a obține un preț și mai mare. Furnizorii ar putea câștiga deja în medie în jur de 16.000 de euro dacă își închiriază apartamentul la prețurile actuale pe toată durata jocurilor.

 

 

Așa că nu pare surprinzător că presa franceză anunță un număr neobișnuit de mare de anulări ale clasicelor contracte anuale pentru apartamente mobilate. Administrația din Paris nu crede că aceasta este o coincidență. Potrivit sondajelor, 20% dintre parizieni doresc să-și închirieze apartamentele oaspeților în timpul Jocurilor Olimpice.

 

 

Nu numai Parisul este solicitat  de vizitatori, ci și suburbia de nord Saint-Denis, care este considerată destul de periculoasă. Multe dintre competițiile majore au loc în Stade de France, care are spațiu pentru aproape 80.000 de spectatori.

 

 

Locuri importante sunt, de asemenea, situate în sud-vestul orașului, cum ar fi stadionul de tenis Roland Garros și stadionul de fotbal Parc des Princes. Competiții au loc și pe Sena, care împarte orașul în două.  Cu cât apartamentele sunt mai aproape de locații, cu atât devine mai scump.

 

 

„Mulți turiști străini folosesc Jocurile Olimpice pentru a combina sportul și turismul.  Studiul platformei Lycaon Immo arată diferențe clare între cartierele orașului. Este deosebit de scump în preajma Champs-Élysées și în Grand Palais, unde se desfășoară competițiile de judo deosebit de populare: 2.361 de euro în medie pentru o noapte de cazare. Pe celălalt mal al Senei, însă, există locuri de cazare care pornesc de la 1.360 de euro pe noapte.

 

 

Cazare ieftină în suburbii. Este deosebit de ieftin în estul orașului între cimitirul Père Lachaise și gara Gare de Lyon de la 621 de euro pe noapte. În afara Parisului, Versailles este deosebit de popular, unde au loc competițiile de echitație. Media pentru noapte acolo este de 732 de euro.

 

 

Pe de altă parte, Saint-Denis, unde se desfășoară competițiile de atletism, este aproape un chilipir cu o medie de 488 de euro pentru toate cazările pentru o noapte. Suburbiile Saint-Ouen în nord, Montreuil în est și Boulogne-Billancourt în sud, care se învecinează cu Parisul, sunt de asemenea căutate. Toate sunt mai ieftine decât Parisul și ușor accesibile cu metroul.

 

 

Dacă mergi puțin mai departe, de exemplu la Chantilly sau Fontainebleau, ambele fiind bine conectate cu Parisul cu trenul, poți găsi chiar prețuri în jur de 100 de euro pe noapte pentru un apartament mic de două până la patru persoane. Dar orașe precum Lille din nordul Franței și Reims din Champagne, la care se poate ajunge în aproximativ o oră cu trenul, înregistrează și o cerere în creștere pe portaluri. Cu toate acestea, participarea la evenimente de seară este cu greu posibilă cu conexiuni de tren către suburbii mai îndepărtate sau orașe mai mari.

 

 

Între timp, pentru o mare parte a parizienilor, jocurile nu vor însemna venituri sporite. Mulți cărora li s-au anulat contractele anuale vor trebui să părăsească orașul din cauza prețurilor crescute. Cei care au rămas au fost rugați de autorități să lucreze de acasă dacă se poate: orașul se teme că mijloacele de transport vor fi supraaglomerate.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns