Joi, 5 aprilie, in Piata de Vechituri din Satu Mare se deschide unicul punct de taiere a mieilor/iezilor din judet sub control sanitar veterinar.
Asta in vreme ce o buna parte din mieii din judet au fost achizitionati de intermediari la pretul de 12-13 lei kilogramul in viu. Crescatorii de oi si de capre estimeaza ca pretul in viu al mieilor va incepe undeva la 15 lei kilogramul, cu posibilitati de a scadea la 12-13 lei pe parcursul saptamanii.
Surse din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au confirmat ca punctul de sacrificare va functiona in perioada 5-7 aprilie intre orele 8-17. Acest punct va fi dotat cu asomator si va fi deservit de macelari si medici veterinari.
In saptamana viitoare punctul de sacrificare va functiona in perioada 11-14 aprilie intre orele 8-17.
Crescatorii de oi si capre sunt rugati sa aiba in vedere normele privind crotalierea, documentele de insotire si mijlocul de transport.
Fii primul care comentează