Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

STUDIU

La ce oră suntem mai predispuşi la infarct şi care sunt semnele care anunţă atacul de cord

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford au descoperit că există mai multe riscuri de apariţie a manifestărilor diverselor afecţiuni, precum atacul de cord, în anumite ore din cele 24 ale ritmului circadian.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford au descoperit că există mai multe riscuri de apariţie a manifestărilor diverselor afecţiuni, precum atacul de cord, în anumite ore din cele 24 ale ritmului circadian.

 

 

atac_inima

 

 

Potrivit cercetătorilor, în intervalul orar 06.00-10.00 , riscul producerii unui infarct miocardic este de 40% mai mare decât în restul zilei. Totodată, riscul unui atac vascular cerebral creşte cu 49%.

 

 

Potrivit autorilor studiului care a fost publicat în „American Journal of Hypertension , organismul începe să se pună în mişcare la orele 06.00. Acest fapt implică o mai mare activitate hormonală care duce la creşterea tensiunii arteriale, motiv pentru care persoanele care suferă de afecţiuni cardiovasculare prezintă mai multe riscuri de a avea un infarct miocardic sau un atac vascular cerebral.

 

 

 

 

Semnele care prevestesc un infarct apar şi cu săptămâni înainte şi variază în funcţie de sex

Conform studiilor, 70% dintre persoanele care suferă un atac de cord au semne prevestitoare cu săptămâni sau chiar luni înainte. Apariţia unui infarct nu se anunţă numai prin dureri în piept ci şi prin semne mai puţin obişnuite.

 

 

Simptomele premergătoare sunt variate în funcţie de sex şi vârstă. Astfel, la femei pot lipsi semnele clasice, precum durerea puternică în piept sau amorţirea braţului, manifestările incluzând crampe în partea superioară a abdomenului, greaţă, vărsături, traspiraţie excesivă şi rece. Specialiştii sunt de părere că astfel de manifestări apărute brusc fără o altă legătură cu alimentaţia sau alte afecţiuni trebuie să vă trimită de urgenţă la medic.

 

 

 

Durerile de maxilar sau de urechi sunt frecvente în timpul unui atac de cord. Un semnal de alarmă este mai ales atunci când aceste dureri apar şi dispar, nu persistă. Umflarea picioarelor poate fi un semn al bolii cardiace. Atunci când muşchiul inimii nu mai funcţionează corect, circulaţia sanguină este afectată, având drept rezultate retenţia de lichide şi apariţia edemelor.

 

 

 

 

Oboseala, slăbiciunea, insomnia fără cauză pot fi simptomele afecţiunilor cardiovasculare.

Semnele mai puţin cunoscute, atipice se întâlnesc frecvent la persoanele care suferă de diabet şi la vârstnici. Aceste persoane pot simţi o durere precordială mai puţin intensă, de scură durată sau dureri cu localizări mai puţin sugestive cum ar fi zona gâtului şi mandibulei, în spate în braţe sau în zona abdomenului superior.

 

doctorul zilei.ro

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Coenzima Q10 este un puternic antioxidant

ANTIOXIDANT

Coenzima Q10 este un puternic antioxidant

Coenzima Q10 este o substanță lipo-solubilă cu caracteristici de vitamină, prezentă în fiecare celulă a organismului, unde îndeplinește două funcții majore: cea de producere de energie și cea de antioxidant puternic, potrivit nutriționistului Lygia Alexandrescu.