Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La Satu Mare a avut loc ediția a doua a Zilelor Asistenței Sociale

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Evenimentul a avut ca temă “Criza economică și socială – Soluțiile asistenței sociale”

Vineri, 28 martie 2014, la Satu Mare a fost organizată cea de-a doua ediție a Zilelor Asistenței Sociale, evenimentul din acest an având ca temă “Criza economică și socială – Soluțiile asistenței sociale”.

În organizarea Structurii Teritoriale Satu Mare a Colegiului Națioanal al Asistenților Sociali din România, manifestările de Ziua Mondială a Asistenților Sociali au fost găzduite de Universitatea de Vest Vasile Goldiș.

 

Prezență numeroasă la workshop

 

La fel ca la ediția anterioară, și în acest an numeroși asistenți sociali, reprezentanți ai instituțiilor publice și organizațiilor nonguvernamentale de la noi din județ au luat parte atât la conferința de deschidere, cât și la workshop-ul pe tema “Prețuiește fiecare clipă din viața ta!”, o sesiune de lucru susținută de psihologul Delia Danea.

Întâlnirea a fost deschisă de președintele structurii sătmărene a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România, Mihaela Motoc, care după ce le-a transmis tuturor asistenților sociali un mesaj de “La mulți ani!”, dorindu-le să aibă mult spor în activitatea pe care o desfășoară, a amintit ce înseamnă de fapt profesia de asistent social, punând accentul pe rolul pe care acesta îl are în comunitate, “un rol multiplu și care ține nemijlocit de probleme specifice precum mizeria în care trăiesc familiile sărace, disperarea, situația persoanelor aflate în șomaj, copiii străzii, persoanele abuzate, bătrânii fără suport”. Mihaela Motoc a prezentat și aptitudinile asistentului social și a amintit că profesia de asistent social nu oferă, nici pe departe, recompensele meritate, asistenții sociali muncind pe salarii foarte mici.

 

Plan de acțiuni pe 2014

 

Gabriela Deak – vicepreședintele Structurii Satu Mare a Colegiului Național al Asistenților Sociali – a citit cuvântul reprezentantului acestei instituții la nivel național. Au luat apoi cuvântul, punctând importanța colaborării dintre instituțiile care activează în domeniul social, Doina Văsuț – directoarea Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare, Löchli Terézia – director Caritas și reprezentantul Instituției Prefectului – Mircea Ciocan, Octavian Apan – directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare.

Structura teritorială sătmăreană a luat naștere anul trecut în luna februarie, organizând din momentul înființării o serie de cursuri de formare, promovând serviciile sociale existente la noi în județ. Principala problemă pe care o au în momentul de față asistenții sociali este cea legată de salarizare. Potrivit discuțiilor de vineri, tinerii nu se mai îndreaptă spre facultățile care îi pregătesc în meseria de asistent social, iar în zilele noastre se simte tot mai acut nevoia de intervenția acestora.

Anul acesta, conform planului de acțiuni întocmit de structura teritorială, se dorește la nivel de județ valorizarea asistentului social, promovarea imaginii și profesiei de asistent social și susținerea lor pentru a-și putea exercita meseria.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns