Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La Spitalul Judetean au aparut primii pacienti alergici la frig

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Tratamentele sunt de durata, iar rezultatele deseori nesatisfacatoare

[slideshow id=4857]

Iata ca, din nefericire, frigul da batai de cap maramuresenilor. Nu ne referim la facturile mari de intretinere a locuintelor, ci la problemele de sanatate. O femeie de 30 de ani a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” din Baia Mare cu mainile rosii, umflate si cu mancarimi puternice la ambele palme. Medicii sustin ca este vorba de o alergie la frig.

“Sunt persoane care se stiu sensibile la variatiile de temperatura, chiar si la contactul cu apa rece sau calda. Apar manifestari precum mancarimi ale mainilor, inrosirea pielii. Aceste persoane sunt alergice. Zilele trecute s-a prezentat la cabinet o pacienta de 30 de ani cu astfel de reactii la frig. Ne-a spus ca a observat ca apar astfel de semne de fiecare data cand se schimba anotimpurile”, sustine dr. Flavia Voinescu, medic primar in cadrul cabinetului dermato-venerologie din cadrul ambulatoriului de specialitate al spitalului. In astfel de situatii pot aparea reactiile cutanate, precum urticaria la frig. Aceasta se manifesta prin aparitia de leziuni dupa expunerea la vant, dupa bai in apa rece. Cine s-ar gandi ca astfel de alergii pot fi determinate chiar si dupa consumul de bauturi reci sau la simpla scadere a temperaturii?

Se fac testari cu un cub de gheata

Aceste persoane trebuie in primul rand sa se protejeze impotriva frigului cu haine adecvate, cu manusi si sa se prezinte la medicul de specialitate. Tratamentul insa este de lunga durata si sunt persoane la care efectul nu este cel asteptat.

“Pacientii au foarte mult de umblat. Trebuie sa faca desensibilizari la alergologie. Manifestarile si tratamentul uenori sunt neplacute. Rezultatele sunt modeste, iar costurile sunt destul de ridicate in aceste tratamente”, sustine dr. Voinescu. Cel mai la indemana test pentru persoanele care sunt alergice la frig este cel cu ajutorul unui cub de gheata. Medicul il va aseza pe antebratul pacientului, dupa care se urmareste reactia. Daca pielea se inroseste repede, inseamna ca persoana testata poate sta linistita, pentru ca nu este alergica. Daca apare o reactie alergica, precum umflatura, roseata sau mancarime, se vor face analize ale sangelui pentru a  se afla cauza. Medicii sustin ca alergia la frig poate fi mostenita genetic, dar poate fi cauzata si de alte afectiuni, una dintre acestea fiind hepatita.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns