Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PRODUSE BIO

Laptele de măgăriță are multe beneficii, dar și un preț pe măsură

Ei bine, laptele de măgăriță a fost menționat ca supliment de sănătate și produs de înfrumusețare încă din cele mai vechi timpuri. Se spune că însăți Cleopatra se îmbăia în lapte de măgăriță ca tratament pentru îngrijirea pielii. Laptele de măgăriță este considerat un „aliment farmaceutic”, deoarece are efecte notabile asupra sănătății. Cercetările au arătat că poate stimula funcția imunitară, poate îmbunătăți circulația și poate reduce inflamația în studiile de laborator. Poate chiar să reducă simptomele diabetului de tip II.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

La multiplele întrebări ale unor cetăţeni din judeţul nostru, DSVSA prezintă aspecte privind laptele de măgăriţă.

 

 

 

Laptele de măgăriţă, recunoscut pentru calităţile sale terapeutice, se consumă numai proaspăt, pentru că prin fierbere îşi pierde proprietăţile. Există surse care arată că însuşi Hipocrate, considerat părintele medicinei, lăuda beneficiile laptelui de măgăriţă. Mai mult, se pare că laptele de măgăriţă era foarte popularşi înRomaAntică şi era folosit pentru proprietăţile sale medicinale în Franţa până în secolul XX. Altfel spus, consumul laptelui de măgăriţă nu este, cu siguranţă, unul fără precedent. În comparaţie cu alte tipuri de lapte, se pare că laptele de măgăriţă este cel mai apropiat la gust şi compoziţie cu laptele matern, pe baza nivelului pH-ului şi a profilului nutriţional.

 

 

Laptele de măgăriţă este bogat în vitaminele A, B1, B2, B6, C, D, E şi este un lapte foarte uşor de digerat. De asemenea, conţine mai puţine grăsimi decât laptele de vacă şi un nivelridicat de Omega 3 şi Omega 6 şi ajută la scăderea nivelului de colesterol. Laptele de măgăriţă nu conţine bacterii, ceea ce face ca el să poată fi băut fără a fi pasteurizat. Substanţele naturale din laptele de măgăriţă pot creşte imunitatea şi pot fi de ajutor pentru persoanele cu afecţiuni precum astmul, eczema sau psoriazisul. Acest lapte este recomandat copiilor, deoarece prin conţinutul bogat în calciu protejează copiii de infecţiile gastrointestinale. Industria cosmetică a decis să profite de proprietăţile acestui lapte pentru că hidratează şi catifelează pielea. Astfel, există deja produse care folosesc laptele de măgăriţă ca ingredient vedetă. Multe persoane care suferă de eczeme sau au ten sensibil folosesc produse de curăţare şi săpunuri pe bază de lapte de măgăriţă. Se pare că şi Cleopatra obişnuia să facă băi cu lapte de măgăriţă pentru a-şi păstra pielea tânără.

 

 

Multitudinea de beneficii ale laptelui de măgăriţă vin la pachet cu un preţ pe măsură. Un litru de lapte proaspăt de măgăriţă se comercializează direct de la producători în România cu sume cuprinse între 100 lei şi 200 lei.

 

 

Cea mai scumpă brânză din lume este cea făcută din lapte de măgăriţă. Un kilogram de brânză se obţine din 25 de litri de lapte, iar un kilogram de astfel de brânză costă până la 1.000 de euro.

 

 

Pentru orice sesizări, reclamaţii în domeniul sanitar veterinar şi al siguranţei alimentare, vă rugăm să apelaţi CALL CENTER la numărul de telefon 0800826787 sau 0261715956.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns