Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Liceul Teoretic German derulează un nou proiect Erasmus+

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Temele proiectului sunt legate de discriminare

În cadrul Liceului Teoretic German “Johann Ettinger” Satu Mare se desfășoară proiectul Erasmus+ “For Equal Chances”.


Proiectul se întinde de-a lungul a doi ani, 2017-2019, iar la activități participă elevi și profesori din patru școli europene din Estonia, România și două școli din Italia. Limba de comunicare este engleza, iar elevii au fost găzduiți în familii, având posibilitatea să cunoască nemijlocit realitățile, obiceiurile și tradițiile culturii fiecărei țări implicate în proiect.

Temele de lucru

Temele de lucru ale proiectului sunt legate de disciminare rasială, de vârstă, dizabilități, minorități etc. Dintre obiectivele principale ale proiectului amintim: dezvoltarea de competențe legate de implicarea socială, precum și utilizarea tehnologiilor moderne de comunicare.

Întâlniri în Sicilia și Estonia

Prima întâlnire din cadrul proiectului a avut loc în noiembrie 2017 în Patti, Sicilia, când elevii și profesorii au lucrat pe tema discriminării migrației și a refugiaților din țările europene. Cea de a două întâlnire în cadrul proiectului a avut loc în aprilie 2018, când un grup de cadre didactice și elevi a participat la activitățile proiectului care s-au desfășurat în orașul Loksa, Estonia. Elevii și cadrele didactice din țările participante au pregătit lecții și activități interactive despre egalitatea de șanse privind vârsta, sexul, religia, etc.

Întâlnirea din Satu Mare

În perioada 15-19 octombrie 2018, a avut loc loc întâlnirea de proiect din România, cu tema “Discriminarea minorităților și a persoanelor cu dizabilități”. Din program amintim participarea elevilor la activități realizate în parteneriat cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă, vizită la Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale, lecții interactive pe tema discriminării minorităților și a persoanelor cu dizabilități, lecții care au urmărit conștientizarea și educarea elevilor în sensul creșterii toleranței cu privire la aceste aspecte, realizarea unei expoziții foto de la activitățile din cadrul săptămânii, utilizând tehnici moderne de editare. De asemenea, au participat la o seară tradițională, organizată la liceu, unde oaspeții au avut ocazia să cunoască multiculturalitatea regiunii noastre prin spectacolul oferit de gazde, ce a cuprins dansuri și cântece românești, maghiare și germane, urmate de o degustare de mâncăruri tradiționale din regiune. Oaspeții au fost încântați de organizare, program și activități, promițând să mai revină și cu alte ocazii.
Informațiile ne-au fost comunicate de profesoara Rodica Moise, coordonator de proiect.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns