Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Luni încep cursurile de gătit susținute de Kinga Bertici

Bucătarul Kinga Bertici și-a întâmpinat invitații în deschiderea oficială a cursului de gătit
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Bucătarul Kinga Bertici și-a întâmpinat invitații în deschiderea oficială a cursului de gătit
Bucătarul Kinga Bertici și-a întâmpinat invitații în deschiderea oficială a cursului de gătit

Vineri, 21 februarie, a avut loc deschiderea oficială a cursurilor de gătit susținute de Kinga Bertici, la etajul 1 al Complexului Dana, din cartierul Micro 17.

Începând de luni, 24 februarie, timp de două ore, în fiecare săptămână, pe durata a trei luni de zile, cursanții vor învăța cum să folosească condimentele, cum să le îmbine, cum să gătească preparate simple, dar și complicate și multe rețete noi care au menirea de a le stârni imaginația și pofta de mâncare tuturor celor implicați și mai ales celor pentru care se gătește.

Așa cum era și normal, într-o atmosferă îmbietoare, înconjurați de diverse sortimente de gustări reci și preparate dulci foarte gustoase și frumos ornamentate, bucătarul Kinga Bertici și-a întâmpinat invitații în deschiderea oficială a cursului de gătit. Împreună cu deputatul Kereskenyi Gabor , subprefectul Cristian Sasu și mulți alți invitați, s-a tăiat panglica inaugurală în bucătăria special amenajată la etajul 1 al Complexului Dana, din Micro 17.

Kinga Bertici a fost de mică pasionată de gătit, dar a și urmat mai multe cursuri de bucătar și bucătar șef. Scopul ei este acela de a arăta cât multor persoane cum se poate face mâncare gustoasă în 10 minute, dar și cum se pot face feluri de mâncare mai complexe ce necesită un timp mai îndelungat de preparare. Toate preparatele care sunt gătite de ea, pot fi găsite pe site-ul www.GastroAngel.com, sau pe facebook/GastroAngel. „Mă bucur nespus de mult că s-au înscris atât de multe persoane care își doresc să învețe să gătească. De luni începem cursurile, în fiecare grupă vor fi nu mai mult de patru persoane pentru a putea lucra cu fiecare în parte cât mai bine. Avem atât grupe de începători cât și de avansați, iar toți cei care doresc să se mai înscrie sunt invitați să mă caute la etajul 1 al Complexului Dana, din Micro 17”, a declarat Bertici Kinga.

Programul cursului de începători este întocmit astfel încât persoanele care au avut foarte puține tangențe cu partea culinară sau chiar deloc să învețe cum să administreze bucătăria, frigiderul și congelatorul într-o manieră care să faciliteze munca ușoară, cheful de gătit și pofta de mâncare. Cursanții vor învăța cum să folosească aparatele electrocasnice, cum să folosească și să îmbine condimentele și cum să facă mâncăruri simple precum< pizza, pâine, supă cremă, un fel principal mai simplu și prăjituri ușor de pregătit.

Programul cursului de avansați este total altul, aici s-au înscris și se mai pot înscrie doar cei care stăpânesc foarte bine tainele bucătăriei. Se vor pune bazele mai mult pe pregătirea cărnii, prăjirea ei, pre prăjirea ei. Cursanții vor învăța rețete noi specifice mai multor culturi (japoneze, chineze, mediteraneene și multe altele) și prăjituri mai sofisticate la fel cum se fac în cofetării.

În bucătăriile special amenajate se găsesc aceleași ustensile și aparaturi existente în orice bucătărie normală, iar pentru toate preparatele se folosesc doar produse de pe piața din Satu Mare, pentru ca cei înscriși să poată cu ușurință să le gătească apropiaților și acasă.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns