Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Mai mult de jumătate din legume sunt comercializate prin intermediari

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Nu este pentru nimeni un secret faptul că România, mai exact fermierii din ţară nu sunt în măsură să asigure continuitate în producţia de legume. Lipsesc serele solariile şi condiţiile minime necesare pentru a cultiva aceste produse. Mai mult de jumătate din legume sunt comercializate prin intermediari.

De-a lungul a mai multe luni consumul este asigurat pe seama legumelor aduse din străinătate. Nu sunt puţine situaţiile în care aceste produse sunt comercializate prin intermediari. Statisticile la nivel naţional arată că acest gen de produse indiferent de provenienţa lor, în proporţie de 60% ajung în mâinile intermediarilor.

Se estimează că 20% ajung direct pe piaţă, 15% ajung în reţele magazinelor indiferent de ce dimensiuni sunt, iar 5% rămân să ajungă la consumatori pe alte căi.

Informaţii pornite de la reprezentanţii grupurilor de producători arată că tendiţa este ca numărul producătorilor individuali să se micşoreze, crescând ponderea fermelor cu statut juridic.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns