Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

BUGETARI NEMULȚUMIȚI

Majorarea salariilor bugetarilor adânceşte inechităţile din sistem

Majorarea salariilor bugetarilor adânceşte inechităţile din sistem
Ordonanţa de majorare a salariilor bugetarilor cu 10% adânceşte şi mai mult inechităţile din sistem, în condiţiile în care salariaţii cu venituri...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… de 2.300 lei vor primi o creştere salarială de doar 230 lei, iar cei care au 8.000-9.000 vor avea 900 de lei în plus, a declarat, joi, pentru Agerpres, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), Bogdan Şchiop.

 

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie a organizat pe data de 30 mai, începând cu ora 11:00 până la 13.00, un protest la Guvernul României.
Și Federația Sindicatelor din Cultură și Presă CulturMedia, care reunește angajați bugetari din instituțiile de cultură, s-a alăturat protestului organizat la guvern de FNSA.

 

Principalele revendicări ale  sindicaliștilor din Administrație au fost următoarele: stabilirea de către Guvernul României a unor politici clare prin care să urmărească eliminarea discriminărilor salariale în sectorul de activitate administraţie publică. “Ştim cu toţii ceea ce ce s-a întâmplat cu ultima ordonanţă care, din punctul nostru de vedere, adânceşte şi mai mult inechităţile din sistem. O majorare procentuală grosieră, adică la modul grosolan, de 10 procente, înseamnă că salariaţii care au venituri de 2.300 lei, de exemplu, vor avea o creştere salarială de 230 de lei, pe când cei care au 8.000-9.000 vor avea de 900 de  lei. Întotdeauna noi am solicitat să se identifice o metodă de a echilibra şi de a aduce un pic mai sus salariile situate în partea de jos a grilei de salarizare”, a spus Bogdan Şchiop.

 

Totodată el a menţionat că o altă revendicare este reprezentată de faptul că se doreşte un dialog social real.
“Revin la ultima ordonanţă adoptată în sensul ăsta. A fost pusă spre consultare într-o zi, a doua a zi a fost convocat de urgenţă CES-ul şi după-masa a fost adoptată. Numai consultare nu este lucrul ăsta şi numai transparenţă nu este”, a precizat Bogdan Şchiop.

 

Întrebat ce măsuri vor fi luate în cazul în care revendicările nu vor fi soluţionate, el a afirmat că protestul face parte dintr-un calendar de acţiuni, iar pentru moment organizaţia se află într-un proces de consultare cu membrii privind acţiuni sindicale viitoare.
De asemenea, Bogdan Şchiop a declarat că la protestul de joi au fost convocate 350 de persoane.

 

“Noi încercăm să tragem un semnal de alarmă, să sensibilizăm atât populaţia, cât şi pe dumneavoastră, reprezentanţii mass-media, de situaţia în care ne aflăm acum. Mesajul nostru nu este îndreptat neapărat împotriva guvernanţilor. Nici n-am trimis solicitare să ne primească să ne întâlnim pentru că, din punctul nostru de vedere, considerăm că vor continua să sfideze tot ceea ce înseamnă probleme reale ale salariaţilor din sectorul de activitate administraţie”, a spus Bogdan Şchiop.

 

La mitingul de protest din Piaţa Victoriei au participat reprezentanţi ai instituţiilor atât din administraţia centrală, cât şi locală, din primării, din consilii judeţene, dar şi din instituţii ale organizaţiei sindicale care acoperă aproximativ 28 de ministere.

 

Sindicaliștii din cultură au reclamat ”inechitățile salariale” față de alte categorii de bugetari și au cerut o creștere de salarii.
CulturMedia a reclamat faptul că ordonanța de urgență adoptată de guvern săptămâna trecută prevede doar o creștere de 10% a salariilor din respectivul sector, mult mai puțin decât cererea sindicatelor pentru o creștere de 20%.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns