Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Maramuresul are nevoie de 4.400 de semnaturi pentru declansarea grevei generale in invatamant

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Strangerea de adeziuni a inceput in 8 octombrie

[singlepic id=2429 w=320 h=240 float=]

In cadrul conferinte de presa organizata ieri de SLI Maramures, presedintele Liviu Pop ne-a facut cunoscute ultimele noutati care au avut loc la nivelul judetului. Acesta a vorbit despre incadrarea personalului didactic auxiliar si nedidactic, despre referendumul organizat de Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant si despre o actiune internationala, care se va desfasura saptamana viitoare la Centrul de Odihna Eurosind. In ceea ce priveste incadrarea personalului didactic auxiliar si nedidactic liderul a declarat: “Am primit suplimentarea numarului de posturi in Maramures, resursa umana este suficienta, deci nu se vor mai face reduceri”.

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant a propus Aliantei Bugetarilor ca, incepand cu 8 octombrie, sa demareze un referendum pentru greva generala pe termen nelimitat din 16 noiembrie. La nivelul judetului, SLI a demarat aceasta actiune, iar 11 dintre cele 215 institutii de invatamant au trimis lista de semnaturi, Maramuresul avand nevoie de 4.400 de semnaturi necesare declansarii grevei generale.

Liviu Pop a declarat: “Elementul de noutate vizavi de aceasta procedura este acela ca in cazul unei greve generale, incetarea ei se va face tot prin referendum. E un element nou, pe care nu l-am practicat niciodata dupa revolutie. Oprirea grevei se facea printr-o decizie la nivel national sau judetean”. Decizia a fost luata pentru evitarea unor situatii penibile, precum cea din 6 mai, cand, cu toate ca la nivel de judet s-a decis nesemnarea acordului cu Guvernul, din cauza deciziei luata de confederatiile sindicale, acel act s-a semnat, iar greva dorita de profesorii maramureseni a fost anulata.

Aceleasi revendicari ale dascalilor

“Este vorba despre cele 10 zile fara plata care nu dorim sa se acorde personalului din invatamant, pentru ca este absurd sa opresti procesul educational. Al doilea punct este legea salarizarii, care condamna definitiv personalul din invatamant intre coeficientii 1 si 4,5 si apoi legea educatiei nationale, care contine greseli gramaticale, juridice si de fond, blocand actul decizional, motiv pentru care cerem rediscutarea ei”, a conchis Liviu Pop. Referendumul cadrelor didactice se va incheia in 8 noiembrie, iar rezultatele la nivel national vor fi anuntate trei zile mai tarziu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns