Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Maramuresul, judetul cu cele mai multe solicitari de reconversie profesionala

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

300 de persoane s-au inscris deja la cursurile gratuite derulate prin CNSLR Fratia

[slideshow id=2193]

Conducerea CNSLR Fratia Maramures a organizat, luni, o conferinta de presa in care a punctat prioritatile acestei condeferatii sindicale pentru anul in curs. Sorin Bodran, presedintele organizatiei judetene, a informat ca la inceputul lunii a avut loc, la Bucuresti, o intalnire cu liderii federatiilor ce fac parte din Fratia. Acestia au stabilit mai multe obiective legate de politicile economice, sindicale si cele salariale.

“CNSLR Fratia isi propune stimularea ocuparii fortei de munca prin reducerea conditionalitatilor pentru angajatori, pentru contractele de munca temporare sau cu timp partial. De asemenea, se doreste ca persoanele vulnerabile, si aici subliniez in mod special persoanele din mediul rural, sa beneficieze de cursuri de calificare gratuite”, a mentionat Bodran. El spune ca s-a cerut modificarea Legii uceniciei la locurile de munca, in sensul ca persoanele calificate sa nu mai fie incadrate cu o perioada de proba. Aceasta, pentru ca in intervalul de ucenicie, persoanele in cauza sunt platite cu salariul minim pe economie si, mai mult, perioada respectiva nu este considerata vechime in munca.

Salariul minim de 705 lei si in sectorul privat

Sindicalistii CNSLR Fratia cer ca salariul minim pe economie sa ajunga la 705 lei si in sectorul privat, iar aceasta valoare sa fie indexata pe parcursul anului cu inflatia. La capitolul politici economice, reprezentantii acestei confederatii isi propun atragerea de fonduri structurale si sprijinirea agentilor economici. Mircea Ciocan a precizat ca 300 de persoane din Maramures s-au inscris la cursurile gratuite ce se vor face pentru recoversia fortei de munca in cadrul unui proiect european al CNSLR Fratia, aflat in derulare. “Cele mai multe solicitari au fost pentru administrator pensiune turistica, respectiv frizer, coafeza, manighiura, pedichiura. Cursurile sunt binevenite pentru ca sunt foarte multe persoane disponibilizate, dar si persoane care vor sa-si schimbe locul de munca dupa ce salariile, in unele unitati, au fost reduse drastic in ultimul an”, a mentionat Ciocan. Presedintele CNSLR Fratia a mentionat ca Maramuresul este judetul cu cele mai multe cereri de cursuri de formare profesionala din regiunea de Nord Vest. “Daca la noi sunt 300 de cereri, si inca sunt doritori care vor sa se inscrie, in celelalte judete ale euroregiunii sunt sub 100 de solicitari”. In privinta demararii acestor cursuri, Bodran a spus ca cel mai devreme ele vor incepe in a doua jumatate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns