Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Mariana Pop, candidatul PDL – Colegiul 2 – Camera Deputatilor: Sa construim impreuna un Maramures european!

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

[slideshow id=7192]

In toamna anului 2008 am candidat pentru un loc in Senatul Romaniei! Aproape 16 000 locuitori din Baia Mare, Sacalaseni, Copalnic Manastur, Dumbravita, Coas, Cernesti, Grosi si Remetea Chioarului au votat pentru “Un Maramures european!”. Acesta a fost sloganul meu de campanie! ªi acum, ca si atunci, imi doresc cu toata fiinta mea acelasi lucru.

Astazi, tema este si mai actuala! Preocuparea pentru cresterea nivelului de trai este o evidenta! Romanii au dreptul sa traiasca asemenea celor din tarile mult mai dezvoltate! A trai mai bine inseamna, inainte de toate, responsabilitate, decizii corecte si asumate! Inseamna dezvoltarea satului romanesc, cresterea calitatii educatiei, asistenta sociala performanta, un sistem de sanatate functional si, dar nu in ultimul rand, o schimbare de mentalitate. Suntem obligati sa intelegem cauzele si sa fim capabili sa construim pentru viitor!

A fi cetatean european presupune, fara echivoc, asumarea unei minime responsabilitati: VOTUL! Prezenta la vot in tarile occidentale este cu mult peste media inregistrata in Romania! Exista tari europene in care prezenta la vot este obligatorie, Elvetia de exemplu, asa incat dreptul universal de a alege a devenit o obligatie. Obligatia de a te implica cu adevarat, de a decide pentru tine! Fie ca este vorba despre un referendum, de alegerea primarului, deputatului sau a presedintelui tarii. Desi usor diferite, mecanismele electorale au o singura finalitate: legitimizarea unui mandat, indiferent de importanta acestuia. O prezenta mica la vot presupune, firesc, o legitimizare restransa a mandatului obtinut de un anumit candidat. Si, evident, gradul de reprezentativitate va fi unul restrans. O mare eroare, deoarece deciziile alesului nu vor mai oglindi dorinta majoritatii! Ei bine, apartenenta la o comunitate, oricat de mica ar fi aceasta, ar trebuie sa genereze un grad de interes suficient de mare pentru oricare dintre membri ei. Departarea prematura de temele importante ale unei comunitati inseamna, in opinia mea, instrainarea de propria ta identitate. Deciziile colective sunt cele mai sanatoase forme de manifestare a democratiei moderne. Oamenii nu au nevoie de stapani, de conflicte, de intriga sau minciuna. Oamenii si comunitatile au nevoie de echilibru, intelepciune, demnitate, credinta si respect!

Respectul fata de ceilalti, un respect plin de modestie si de politete, este prima conditie a adevaratei egalitati.

Apoi, este vorba si despre competente, despre rezultate, performante si, de ce nu, caractere. Putem vorbi, intr-un Maramures european, despre “mai bine”si “mai bun”, despre maine si despre viitor. Europa a fost construita in jurul unor proiecte pe termen lung, pe baza unor programe clare de dezvoltare, asumate si sustinute de liderii comunitatilor.

A construi o casa inseamna, inainte de toate, sa faci un proiect, sa vezi cat te costa, sa te gandesti daca ai resursele necesare, sa cauti si sa tocmesti arhitecti, tamplari, dulgheri, zidari, sa cumperi ciment, nisip, caramida, lemn, tabla si fier beton, sa cumperi mobila si sa faci, in jurul proprietatii tale, un gard. Daca noua ta casa a fost construita cu simt de raspundere, din caramida, ciment si fier beton, o vei putea lasa mostenire copiilor si nepotilor tai. Intr-o casa trainica vor putea locui generatii intregi si se vor putea bucura de ea.

Suntem datori sa lasam generatiilor viitoare o casa trainica si solida. Construirea unei Romanii europene este o misiune ce trebuie asumata cu responsabilitate si maxima seriozitate. Deciziile noastre de astazi vor fi temelia casei copiilor nostri.

Alegeti cu grija proiectul si muncitorii!

Prof. Mariana POP, candidat PDL  pentru Camera Deputatilor!

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns