Miercuri, 27 martie, după cum a menţionat doctorul veterinar Eugen Mureşan, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, s-a făcut repetiţia generală privind sacrificarea mieilor. În punctul de sacrificare sub control sanitar veterinar amenajat în incinta Pieţei de vechituri s-au făcut primele tăieri. Preţul mieilor în viu a fost de 18 lei kilogramul.
Era doar un singur oier cu 30 de miei. Sacrificarea şi jupuirea s-a făcut contra sumei de 25 de lei. Asomarea şi asistenţa sanitar veterinară a fost asigurată de direcţia menţionată mai sus. Pentru a putea răspunde solicitărilor din partea sătmărenilor au fost autorizate 14 persoane care vor tăia meii şi iezii. Se scontează pe o creştere a numărului de solicitări spre sfârşit de săptămână, dar mai ales de Paştele Ortodox.
Maria Horotan a câștigat 100 de lei de la Informația Zilei
Asculta acest articol Doamna Horotan este o văduvă care locuiește singură în localitatea Rușeni. Aceasta nu este străină de premiile
Fii primul care comentează