Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Mihai Dragota, coordonatorul national “Let’s do it Romania” a vizitat Maramuresul

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Acesta apreciaza ca este foarte bine pus la punct modul in care se face informarea campaniei

[slideshow id=4066]

La sfarsitul saptamanii trecute, coordonatorul national (logistica) Let’s do it Romania! Mihai Dragota a poposit in Maramures, dupa ce a participat, alaturi de reprezentanti din judetul nostru la lansarea Let’s do it Romania! in Satu Mare. El a apreciat in Maramures faptul ca exista un numar mare de organizatori care sunt raspanditi in tot judetul, ei putand imprima actiunii implicarea unui numar mare de oameni. “In Maramures sunt implicate peste 10 ONG-uri, care actioneaza pe mai multe teme cum ar fi: educatie, mediu, sport, etc… ceea ce este peste media nationala, dar e loc si de mai multe”, a spus Mihai Dragota.

El a subliniat ca insa ca ar fi nevoie si de implicarea agentilor economici si a anagajatilor lor pentru ca aceste program care-si propune curatarea Romaniei de gunoaie intr-o singura zi, pe 25 sepetembrie, sa aiba succesul scontat. Cu atat mai mult cu cat in alte judete firmele au facut deja un prim pas in acesasta directie. “In celelalte judete organizatorii au un sprijin mai mare din partea societatilor comerciale. In alte judete au fost interesati de acest program mai multi voluntari care sunt experti in diverse domenii conexe cum ar fi autoritati de mediu, specialisti in gestionarea deseurilor, etc. Autoritatile din alte judete sau orase isi fac mult mai simtita prezenta alaturi de organizatorii Lets do it Romania”, a adaugat coordonatorul national al programului.

S-a realizat harta gunoaielor

Mihai Dragota apreciaza ca este foarte bine pus la punct modul in care se face informarea campaniei, fiind organizate saptamanal sau o data la doua  saptamani conferinte de presa in diverse locatii iar pe viitor si in alte orase decat Baia Mare. Dar ce e mai important este ca se incearca sensibilizarea populatiei cu privire la atitudinea pe care trebuie sa o aiba legat de curatenie. Pentru ca nu e suficient sa se faca o curatenie generala daca oamenii nu isi or schimba comportamentul si nu vor cauta sa renunte la obiceiurile proaste de a arunca gunoaie peste tot, dea depozita mizerii in locuri neamenajate in acest sens, de a fi agresivi cu mediul inconjurator. “Imi place ca in paralel se fac eforturi pentru schimbarea mentalitatilor si constientizarea populatiei cu privire la mediul inconjurator si actiunile de voluntariat care aduc un plus comunitatii. Proiectul nu se va incheia la data de 25 septembrie, va continua cu actiuni de advocacey pentru aplicarea legilor si imbunatatirea infrastructurii de gestiune a deseurilor precum gropi de gunoi conforme, colectare selectiva a deseurilor, etc…”, a mai adaugat voluntarul. Ar mai fi de precizat ca dupa o prima actiune de identificare si localizare a mormanelor de gunoi (cartare) voluntarii  Lets do it Romania au realizat o harta a gunoaielor. Cum arata repartitia gunoaielor dupa ce s-a dat startul cartarii in fiecare judet din tara e usor de vazut iar volunatrii sunt abia la inceput de drum. Reamintim ca in Maramures actiunea de cartarea  avut loc cu doua saptamani in urma si s-au identificat peste 100 de mormanene mari si foarte mari de gunoi. Saptamanile urmatoare vor fi parcurse si restul de 60% din traseele pe care voluntarii le-au identificat in Maramures, ne-a mai informat Adrian Dan Pop, coordonatorul  Let’s do it Romania in Maramures.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns