Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Musaca de vinete
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Musaca de vinete

Cărnoase şi hrănitoare, vinetele au elemente care pot înlocui foarte bine carnea, drept pentru care vă propunem o reţetă gustoasă!
3 vinete (aprox. 2 kg)
2 cepe
3 căţei de usturoi
800 gr carne tocată (la alegere)
8 roşii potrivite tăiate rondele
3 ouă
4 linguri cu smântână
200 ml supă de vită
1/2 legatură pătrunjel
1/2 legatură mărar
300 ml ulei, sare, piper,

Preparare:
Vinetele spălate le tăiem în felii de grosimea unui deget, le presărăm cu sare şi le lăsăm la scurs 30 de minute. Apoi le punem la călit uşor, pe ambele părţi.  Scoatem vinetele călite pe un servet de hârtie ca să absoarbă surplusul de ulei.
În 50 ml ulei punem la călit ceapa tăiată feliuţe şi usturoiul tocat mărunt. Lăsăm să se călească până când ceapa devine sticloasă şi apoi adaugăm carnea tocată. Călim câteva minute după care adaugăm supa de vită şi lăsam la fiert 15-20 minute. După ce compoziţia s-a răcit, adaugăm  un ou, zarzavaturile tocate mărunt, sare şi piper.
Ungem un vas de iena sau de ceramică cu puţin unt după care punem un rând de vinete, un rând de carne, apoi un rând de roşii tăiate rondele şi tot aşa până terminam toate ingredientele. Ultimul strat (cel de deasupra) trebuie să fie de vinete.
Batem două ouă cu 4 linguri de smântână şi turnăm peste musaca. Coacem la cuptor, la foc potrivit, timp de 50 minute.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Pâine nefrământată

Pâine nefrământată

Inspirat de arta antică și descoperiri arheologice din Pompei, am recreat Panis Quadratus, pâinea romană tradițională, folosind făina de grâu KAMUT Khorasan și metode inspirate de vechile tehnici romane de panificație, aducând la viață o rețetă veche de 2.000 de ani.

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

Devenită o alternativă sănătoasă și delicioasă la tradiționalele preparate de Paște, această mâncare de conopidă de post impresionează prin simplitatea și versatilitatea sa. Ideală pentru cei care doresc să îmbogățească masa festivă cu o opțiune vegetariană, această rețetă valorifică la maximum gustul natural al conopidei, oferind un fel de mâncare nutritiv și ușor de preparat.