Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Nicolae Sabău şi-a lansat DVD-ul de cântece populare minereşti la Târgu Jiu

Sâmbătă, 24 octombrie, în Căminul cultural Nicolae Sabău" din Cicârlău se desfășoară începând cu ora 10 concursul de folclor, iar duminică, 25 octombrie, de la ora 12, în aceeași locație are loc festivitatea de premiere și gala laureaților
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Pe urmele lui Nicolae Sabău am păşit şi noi la finele anului trecut, postul Informaţia TV prezentând comoara din Cicârlău, Complexul Muzeistic "Casa dorurilor mele Nicolae Sabău"
Pe urmele lui Nicolae Sabău am păşit şi noi la finele anului trecut, postul Informaţia TV prezentând comoara din Cicârlău, Complexul Muzeistic “Casa dorurilor mele Nicolae Sabău”

Rapsodul este autorul singurului album discografic dedicat truditorilor din “lumea fără cer”

Nu o dată şi nici de două ori, binecunoscutul interpret de muzică populară Nicolae Sabău a fost denumit “patriarhul din lumea celor fără cer”. În anul 2000, rapsodul naţional înregistra la Electrecord un compact disc cu 14 cântece populare minereşti, melodii dedicate celor ce îşi petrec viaţa sub pământ, muncind pe brânci, celor pentru care lumea nu are cer.

La 12 ani de la lansarea CD-ului, pe cele 14 cântece s-au aşternut imagini din viaţa materială şi spirituală a minerilor, luând naştere un DVD unic în ţară, ba chiar în lume.

În 12 martie 2014, cel dintâi rapsod al cântecului popular mineresc, autorul singurului album discografic dedicat truditorilor din “lumea fără cer”, Nicolae Sabău, şi-a lansat DVD-ul de cântece populare minereşti la Târgu Jiu, pe scena Muzeului Judeţean Alexandru Ştefulescu. DVD-ul intitulat sugestiv “Din lumea noastră fără cer” a fost primit cu lacrimi de cei prezenţi, iar rapsodul Nicolae Sabău s-a bucurat de aplauze la scenă deschisă şi de foarte multe diplome de excelenţă, de onoare şi recunoştinţă în Ţara lui Brâncuşi. Sindicatul “Mine – Energie” Jilţ – Turceni i-a înmânat înscrisul de onoare şi gratitudine “patriarhului cântecului popular mineresc, inegalabilul artist Nicolae Sabău pentru nemurirea faptei şi vieţilor ortacilor”.

La 12 ani de la lansarea CD-ului, pe cele 14 cântece s-au aşternut imagini din viaţa materială şi spirituală a minerilor, luând naştere un DVD unic în ţară, ba chiar în lume
La 12 ani de la lansarea CD-ului, pe cele 14 cântece s-au aşternut imagini din viaţa materială şi spirituală a minerilor, luând naştere un DVD unic în ţară, ba chiar în lume

Complexul Energetic Oltenia şi-a exprimat prin reprezentanţii săi şi diploma de onoare sentimente de admiraţie pentru maestrul Sabău pe care reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj, prin diploma de excelenţă îi mulţumesc pentru “excepţionalul demers de salvare şi punere în valoare a frumuseţii melosului popular specific scormonitorilor de lumină din adâncuri”.

Nicolae Sabău, “doinitorul dorurilor neamului românesc”, a susţinut după lansarea DVD-ului un recital, interpretând “Imnul minerilor” la cererea spectatorilor de mai multe ori. “Cântec pentru tata” a făcut să cadă lacrimi pe obrajii celor prezenţi, iar aplauzele l-au emoţionat pe interpret.

Pe urmele lui Nicolae Sabău am păşit şi noi la finele anului trecut, postul Informaţia TV prezentând comoara din Cicârlău, Complexul Muzeistic “Casa dorurilor mele Nicolae Sabău”. În acest mare complex am avut ocazia să admirăm poarta maramureşeană, scena, casa dorurilor marelui artist, Cartea de piatră, “Foişorul de creaţie”, colecţia de afişe a interpretului, cea de diplome, ordine, medalii şi trofee. Emisiunea “Portret de artist” o puteţi urmări accesând www.informatiatv.ro/cultura/portret-de-artist-nicolae-sabau/.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns