Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Nu prăjiţi cu ulei de măsline

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Multă lume crede că uleiul de măsline este utilizabil în toate tipurile de mâncăruri. Nimic mai fals. Uleiul de măsline nu se recomandă la prăjeli.

Ziarul Puterea.ro, dă câteva lămuriri în ceea ce priveşte uleiul de măsline şi utilizarea lui: “Când găteşti sau prăjeşti la temperaturi înalte, nu este recomandat uleiul de măsline. Motivul? Uleiul de măsline are un punct de ardere (atunci când ţi se pare că fumegă tigaia) la o temperatură mult mai mică în comparaţie cu alte tipuri de ulei.

Punctul de ardere al uleiului de măsline este situat undeva între 185 şi 210 grade Celsius. În momentul în care atinge această temperatură, toate proprietăţile lui bune se distrug şi, mai rău, pot să apară compuşi care sunt dăunători sănătăţii. Niciun ulei nu este bun în momentul în care ajunge la punctul de ardere de aceea numai anumite uleiuri sunt potrivite pentru prăjit fără să îşi schimbe structura moleculară.

Un alt motiv pentru care ar fi bine să nu foloseşti uleiurile de măsline la gătit este faptul că atunci când sunt încălzite, uleiurile de măsline îşi pierd savoarea iniţială.

Sunt minunate însă în orice feluri de mâncare ce nu necesită încălzire, pentru a scoate în evidenţă condimentele folosite, pentru a echilibra felurile de mâncare acide (care conţin roşii, oţet, lămâie, vin)”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns