Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Numarul firmelor cu activitatea suspendata, de sase ori mai mare fata de anul trecut

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pentru a putea cere intreruperea, societatea trebuie sa fie la zi cu depunerea situatiilor financiare la ORC

[slideshow id=1629]

Situatia economica dificila cu care tara noastra se confrunta in ultima vreme face ca tot mai multi dintre cei ce detin o societate comerciala, mai putin sau chiar deloc profitabila, sa se gandeasca la inchiderea ei sau cel putin la suspendarea activitatii acesteia pe o perioada determinata de timp. Statisticile indica faptul ca anul acesta numarul operatorilor economici care au recurs la aceasta solutie temporara a crescut de peste sase ori.

Daca in intervalul ianuarie-octombrie 2008 numarul firmelor care si-au suspendat activitatea a fost de 473, in perioada similara a anului in curs numarul lor a ajuns la 3.200, conform datelor Oficiului Registrului Comertului Maramures. Pentru a putea cere suspendarea activitatii, societatea trebuie sa fie la zi cu depunerea situatiilor financiare la Oficiul Registrului Comertului, a precizat directorul institutiei, Alexandru Doru Lazar.

Pasii urmati pentru pentru suspendarea temporara

Suspendarea temporara a activitatii se poate face pe o durata de cel mult trei ani. De asemenea, daca in aceasta perioada se doreste reinceperea activitatii, aceasta se poate face oricand, printr-o hotarare AGA/Decizie asociat unic inregistrata la Oficiul Registrului Comertului si ulterior la Finante. Pentru suspendarea temporara a activitatii unei societati trebuie urmati mai multi pasi. Primul este adoptarea tot a unei hotarari AGA sau a unei decizii a asociatului unic prin care se decide suspendarea activitatii. In aceasta hotarare trebuie precizata expres perioada pe care se suspenda activitatea si data efectiva de inceput si sfarsit. Actul trebuie depus la ORC in doua exemplare. Dosarul mai trebuie sa contina  certificatele constatatoare, copii ale actelor de identitate ale asociatilor, declaratie pe proprie raspundere (din care sa rezulte ca persoana juridica nu desfasoara la sediul social sau la sediile secundare ori in afara acestora activitatile declarate), declaratie tip, cerere de inregistrare ce se obtine de la ORC. Formularele se distribuie la sediul ORC sau se pot prelua de pe Internet (www.onrc.ro).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns