Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

O delegaţie a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului se află în pelerinaj în Ţara Sfântă

O delegaţie a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului se află în pelerinaj în Ţara Sfântă
O delegaţie a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului se află în pelerinaj în Ţara Sfântă
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

O delegaţie a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului se află în pelerinaj în Ţara Sfântă
O delegaţie a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului se află în pelerinaj în Ţara Sfântă

În perioada 10- 18 octombrie, PS Iustin Sigheteanul, cu binecuvântarea Prefericitului Părinte Patriarh Daniel face un pelerinaj în Ţara Sfântă însoţit de corala “Arhanghelii” a preoţimii din Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului, monahi, preoţi şi credincioşi, se arată într-un comunicat postat pe site-ul episcopiei.
    
Delegaţia sătmăreană este formată din preoţi şi credincioşi în frunte cu părintele protopop  Ioan Socolan şi Octavian Petric, membru delegat în Adunarea Eparhială.

Pe toată durata vizitei, grupul de pelerini a purtat steagul tricolor, dar şi renumitele trăistuţe maramureşene, în semn de preţurire a tradiţiilor şi obiceiurilor strămoşeşti. Le-au purtat cu mândrie peste tot unde i-au mânat paşii în Tara Sfântă. Obiectivele vizitate au fost multe, fiecare în parte cu o încărcătură istorică – religioasă aparte. Cu siguranţă un astfel de pelerinaj constituie o ocazie unică de a cunoaşte îndeaproape locurile biblice, de a simţi mult mai intens viaţa şi patimile domnului nostru Iisus Hristos.

În prima zi pelerinii au vizitat Sfânta Cetate a Ierusalimului – Poarta de Aur prin care a intrat Mântuitorul în ziua Floriilor, Locuinţa Sfinţilor Părinţi ai Maicii Domnului unde s-a născut preacurata, Drumul Crucii, Pretoriul, Biserica Golgotei, a Sfântului Mormânt şi Sf. Învieri – Golgota, dar şi Capela Sfântului Mormânt al Domnului nostru Iisus Hristos şi multe alte locuri sfinte. Sâmbătă, 12 octombrie au fost vizitate biserici, mănăstiri, peşterile Sfântului Nicolae, Sava, Ioan Damaschin şi ale altor sfinţi.

Duminică, 13 octombrie, PS Iustin Sigheteanul a săvârşit Sfânta Liturghie la Aşezământul Românesc din Ierusalim, după care grupul a vizitat alte obiective, printre care şi Biserica Nunţii din Cana – locul săvârşirii primei minuni de către Domnul Iisus Hristos.

În cea de-a patra zi a pelerinajului delegaţia Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului a vizitat Muntele Tabor, au ajuns şi la Tabgha – locul înmulţirii pâinilor şi peştilor, la Muntele Fericirilor, printre altele şi la Casa Sf. Ap Petru  – pe malul Mării Galileei. O zi mai târziu s-a continuat cu vizita la Valea  Hozevei – Mănăstirea Sf. Gheorghe Hozevitul. De asemenea, pelerinii au avut ocazia să vadă Peşterea Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul unde a fost hrănit de corb, să se închine la moaştele Sf. Ioan Iacob Hozevitul Românul, să vadă râul Iordan unde s-a botezat Mântuitorul şi Ierihon, cetatea de 7000 de ani, cea mai veche din lume, dar şi alte locuri minunate despre care mulţi dintre noi am citit în Sfânta Scriptură.

Întregul program al vizitelor efectuate de către delegaţia episcopiei, dar şi poze din |ara Sfântă pot fi văzute pe site-ul Episcopiei ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

6 comentarii

  1. Care tara SFANTA ? Care a fost istetu sau naivu sa sponzorizeze eplasarea unor oameni in asa numita TARA fagaduintei. Cand biserica e ca o banca s elafaie in bine si prea fericiti oameni care au o meserie d epopa sau d emanipuylator o duca ca in rai dar defapt raiu e pe pamant smntitilor naivilor

  2. Cand vor misca popii astia un deget pentru amaratii care pun un leu in pers?? Ce atitudine au luat cand s-au inchis spitale, scoli etc?? NICIUNA!!! Sunt sustinuti financiar si de politicieni pe care ii promoveaza si ii pupa in cur in campaniile electorale….desi rolul lor e cu totul altul. BANUL E CREDINTA LOR DIN PACATE…

Lasă un răspuns