Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

O echipa de specialisti evalueaza stadiul lucrarilor de reabilitare executate la Spitalul Judetean

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Se pune accent mai ales pe consolidarea structurii cladirii si inlocuirea instalatiilor

[slideshow id=5663]

“Nu zugravim spitalul!”, a spus Mircea Man, presedintele Consiliului Judetean Maramures, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa organizata la Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” Baia Mare. Subiectul discutiilor a fost lucrarile de reabilitare care se deruleaza inca din luna noiembrie 2010 la aceasta unitatea spitaliceasca. Totodata, au fost trecute in revista si problemele intampinate dar si posibilitatea de a accesa alte fonduri europene pentru demararea unor lucrari adiacente.

La momentul construirii spitalului nu exista obligativitatea verificarii la actiuni seismice a cladirilor pentru zonele cu grad seismic pana la 6 inclusiv. Comportarea la cutremure a fost buna, insa cladirea prezenta avarii nestructurale, fiind necesare lucrari de reabilitare a structurii de rezistenta a acesteia. Din 1972, de la darea lui in folosinta si pana in prezent, nu au fost executate lucrari de consolidare la corpul propriu-zis a unitatii. “Ne-am dorit ca prin acest proiect sa punem in siguranta aceasta cladire, fiind concentrat pe rezolvarea problemelor identificate la structura cladirii, inlocuirea instalatiilor termice, sanitare, electrice si gaze medicale. Pana luni, 31 ianuarie, am cerut o evaluare cu absolut tot ce are nevoie spitalul, pentru ca anual CJ Maramures aloca finantari pentru proiecte complementare si adiacente, fiind prioritare pentru Spitalul Judetean, unitate care deserveste practic tot judetul. Din pacate, unele spitale din judet sunt doar pe post de dispecer si trimit cazurile aici”, a punctat Mircea Man.

Nu exista intarzieri in executia lucrarilor

Cei prezenti au fost invitati sa vada stadiul lucrarilor la fata locului. Astfel, am facut un tur la subsol si la etajul I al cladirii. “Cream facilitati pentru persoane cu dizabilitati, instalarea de balustrade exterioare, instalare de usi cu acces dublu, izolare antiincendiu pe orizontala, inlocuim lifturile, reabilitam scarile exterioare, inlocuim toate instalatiile termice, coloanele, iluminatul de siguranta, tablourile electrice, instalatia de gaze medicale. Valoarea totala a proiectului se ridica la peste 70.600.000 lei”, a mai spus Dan Cocosila, director executiv, manager proiect. Dirigintele de santier ne-a asigurat ca nu exista intarzieri la derularea lucrarilor, iar de la 1 aprilie se va trece la o noua etapa de executie. Astfel, de la aceasta data aripa la care se lucreaza in prezent va fi functionala.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns