Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

O mie de credinciosi au asistat la prima impartasanie a celor 45 de copii ai parohiei din Baia Sprie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Evenimentul a avut loc la Biserica ortodoxa de lemn

[slideshow id=4531]

Biserica ortodoxa cu hramul “Sf. Imparati Constantin si Elena” (de lemn) din Baia Sprie a fost neincapatoare pentru credinciosii care au tinut sa fie prezenti la sfintele rugaciuni oficiate de preotii Adrian Gheorghe Paul si Marius Catana. Astfel, slujitorii acestui sfant lacas de cult ortodox au decis sa oficieze randuiala bisericeasca in Altarul de Vara, astfel incat cei aproape 1.000 de credinciosi sa poata asista in bune conditii la rugaciuni.

La acest sfant lacas de cult, numarul credinciosilor care vin la biserica este in continua crerstere, motiv de satisfactie si bucurie pentru cei care slujesc lin Altarul acestui frumos complex monahal. A fost foarte multa lume si datorita faptului ca s-a oficiat prima impartasanie pentru un numar de 45 de copii proveniti din familii credincioase de crestini ortodocsi. A fost un numar record de copii care s-a impartasit, daca tinem cont ca lor li s-au alaturat alti aproape 40 de copii cu varsta de pana la sapte ani care se impartasesc duminica de duminica. Tinerii au fost pregatiti cu mult timp inainte pentru acest eveniment important din viata lor, si au fost spovediti cu o zi inainte de Sfanta impartasanie. Dupa evenimentele de la biserica, tinerii frumos imbracati in costume care de care mai impunatoare (baietii) si rochite de mireasa (fetele) au avut parte de o agapa crestina la restaurantul din apropiere oferita cu mult drag de parintii copiilor si parohia ortodoxa.

Copiii s-au unit cu Trupul lui Hristos

Dupa cum spune preotul Adrian Gheorghe Paul, Sfanta Impartasanie, Cuminecatura sau Euharistia, este Taina prin care crestinii se unesc cu Trupul si Sangele Mantuitorului, sub chipul painii si al vinului, spre iertarea pacatelor si spre viata de veci. In ea se arata celor ce cred tot harul si toata bunatatea lui Dumnezeu, caci nu ne mai raportam doar la viata curenta, ci si la cea care are sa vina, pe care o asteptam cu nadejdea mantuirii. In acelasi timp, in Taina Sfintei Impartasanii se reactualizeaza, in chip real si nesingeros, jertfa de pe cruce a Mantuitorului. Astfel, Sfanta Impartasanie are un dublu caracter, de Taina si de Jertfa. “Pentru a intra in Biserica, cel ce crede in Hristos trebuie sa primeasca cele trei Taine de initiere: Botezul, Mirungerea si ~mpartasania. Daca prin Botez intram intr-o viata noua, iar prin Mirungere primim puterea dezvoltarii ei, prin Impartasanie desavarsim aceasta viata, ca o unire deplina cu Hristos. In Botez ne unim cu Hristos, Cel care a venit in lume si a murit pentru a rascumpara pacatele noastre. In Impartasanie insa, noi ne unim cu Hristos Cel rastignit si inviat. Astfel, prin Impartasanie noi devenim capabili de a ne darui intru totul lui Dumnezeu, pentru ca existenta noastra marginita de moarte sa fie umpluta de viata vesnica a Lui, prin Invierea impreuna cu si prin Hristos. Astfel, Sfanta Impartasanie este prin excelenta Taina desavarsirii, care ne ridica deasupra vietii pamantesti”, declara preotul Paul.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns