Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ovidiu Morar, la un pas de a-si recastiga functia pierduta in mod ilegal

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Fostul director al Directiei Muncii, Familiei si Solidaritatii Sociale si-a pierdut postul in 2009

[slideshow id=5502]

Fostul director al Directiei Muncii, Familiei si Solidaritatii Sociale, Ovidiu Morar, asteapta pentru a treia oara pronuntarea instantei cu privire la recursul Ministerului muncii, dupa ce, tot de atatea ori, instantele de judecata i-au dat castig de cauza. El a fost eliberat din functie in 2009, in urma ordinului ministrului Muncii de la acea vreme, Marian Sarbu, prin care erau desfiintate posturile de directori executivi si se infiintau cele de directori coordonatori. Atunci au fost schimbati din functie 42 de directori din toata tara in urma unui ordin care ulterior a fost declarat neconstitutional. Efectele pe care le-a produs, insa, au ramas.

In luna iunie 2009, fostul director s-a adresat instantei solicitand suspendarea ordinului prin care a fost eliberat din functie, precum si plata salariilor aferente de la aceasta data, pana la reinstalarea lui. In 30 iunie 2009, Curtea de Apel Cluj i-a dat castig de cauza, dand o sentinta pentru suspendarea ordinului prin care era eliberat din functie. Numai ca ministrul Muncii a dat un alt ordin, prin care arata ca raporturile de munca s-au incheiat dupa ce Ovidiu Morar s-a transferat la Serviciul Public de Asistenta Sociala (SPAS).

Doua recursuri la acelasi dosar

“Eu nu puteam sa raman fara serviciu, asa ca dupa ce am fost eliberat din functie m-am transferat pe o functie conform pregatirii pe care o am”, justifica Ovidiu Morar. Acesta a mai spus ca s-a adresat din nou instantei, la Curtea de Apel Cluj, de aceasta data pe fond, unde din nou a avut victorie, insa una incompleta. “Instanta a anulat ordinul ministrului, dar nu a precizat nimic despre salariile pe care le ceream, asa ca am facut recurs”, a spus el. Si ministrul a facut recurs, astfel ca acum instanta avea de judecat doua recursuri la acelasi dosar. “Comunicarea sentintei a venit in decembrie 2009, iar in 30 decembrie, ministrul a declarat recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Am facut si eu recurs, pentru ca solutia data nu spunea nimic despre plata salariilor pe durata suspendarii mele care s-a facut ilegal”, a mai spus el.

Recursul ministrului a fost respins, iar cel al fostului director a fost admis, dosarul fiind trimis spre rejudecare la Curtea de Apel Cluj. “Rejudecarea a durat mai mult, pentru ca a fost programata in iulie 2010, dupa care s-a intrat in vacanta. Astfel, dosarul a fost amanat pentru septembrie 2010, cand instanta a anulat primul ordin al ministrului, dar si cel de-al doilea si a dispus sa mi se acorde salariile aferente perioadei de la emiterea primului ordin al ministrului si pana la reinstalarea mea in functie”, a mai spus Morar. Din nou ministrul a facut recurs, care va fi judecat pe 25 februarie. “Acum asteptam sa vedem care va fi decizia curtii”, a mai spus el.

Fostul director spune ca ministrul motiveaza in doua feluri ordinul< 1. fostul director s-a transferat pe o alta functie> 2. functia de director executiv nu mai exista. De altfel, nici Directia Muncii nu mai exista, insa institutia a fost absorbita de Agentia de Prestatii Sociale.

Ovidiu Morar spune ca isi doreste sa recastige functia doar din principiu, si nu pentru ca si-ar mai dori sa lucreze in haosul ce caracterizeaza acum sistemul. “Ceea ce ma deranjeaza este ca am fost eliberat din  functie in mod ilegal, de altfel, acel ordin a si fost declarat neconstitutional”, a mai spus el. Potrivit legii, o functie se poate schimba numai daca se schimba si atributiile in proportie de peste 50 la suta, iar in cazul transformarii postului de director executiv in director coordonator, atributiile, spune Morar, nu au fost schimbate. Intre timp, Agentia de Prestatii Sociale a scos postul de director la concurs.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns