Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Pacientii de la Spitalul Judetean scapa de pietrele la rinichi fara interventii chirurgicale

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pe langa experienta, medicii de aici folosesc aparatura performanta primita anul trecut

[slideshow id=5492]

Daca pacientii cu pietre la rinichi ajungeau sa fie operati in marile centre universitare iata ca acum aceste cazuri sunt rezolvate cu succes la Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” din Baia Mare. Atat datorita experientei medicilor de specialitate, cat si a aparaturii cu care a fost dotata unitatea spitaliceasca prin sprijinul societatii Italsofa. La Sectia Urologie a ajuns un rezectoscop, un ureteroscop, cu o unitate de electrochirurgie, o sursa de lumina, precum si ureteroscop.

In 2010, la spital au ajuns 90 de pacienti care au scapat de pietrele pe care le-au avut pe ureter, fara sa fi fost supusi la unele interventii chirurgicale. “Vorbim de bolnavi pe care inainte de a primi dotarea respectiva trebuia sa ii trimitem sa fie operati in privat sau intr-un centru universitar. La ureteroscop a fost atasat un dispozitiv care exercita presiune asupra calculilor si pe care ii face mai mici. Astfel, sunt mai usor de eliminat”, spune dr. Liviu Dragomir, sef Sectie Urologie.

Anul trecut au fost depistate 40 de tumori renale

Din nefericire, tot mai multi pacienti sunt diagnosticati cu cancer de vezica. Pentru ca nu da dureri, doar sangerari spontane, bolnavii ajung sa fie diagnosticati in faze avansate ale bolii. “S-au facut 12 cistectomii totale, adica o excizie chirurgicala a vezicii urinare. Din pacate, statistic am ajuns la 30-40 de tumori renale pe an, lucru care inainte era intalnit intr-un deceniu”, puncteaza dr. Dragomir. Medicii sustin ca hematuria, sangerarea, trebuie sa fie un semnal de alarma pentru fiecare dintre noi. “Hematuria poate avea foarte multe cauze. Poate fi vorba de o infectie, o litiaza, lucruri care trec de la sine, dar poate fi vorba si de o tumoare. Sangerarea nu este continua, bolnavul sangereaza putin si poate la diverse intervale. Multi sunt din mediul rural si nu iau in seama aceste simptome”, a mai adaugat interlocutorul nostru. Colaborarea cu Sectia Oncologie da rezultatele asteptate. Asa se face ca mare parte a bolnavilor diagnosticati cu tumori la nivelul aparatului urinar beneficiaza de o schema de tratament adecvata, sansele de viata crescand considerabil.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns