Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Palatul Regal din Dresda deschide 7 galerii, la 70 de ani după distrugere

Palatul din Dresda
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Palatul din Dresda
Palatul din Dresda

Comori de artă din colecțiile regilor Saxoniei au început să revină la Palatul Regal din Dresda după refacerea acestui important obiectiv turistic, cu șapte noi galerii deschise în clădire până la sfârșitul lunii următoare, la 70 de ani după distrugere, relatează agenția germană de presă DPA.

Palatul, sau Residenzschloss, a rămas doar o ruină după bombardamentele devastatoare ale aliaților din 1945 și un nou interior a fost construit până în 2013.

Turiști din întreaga lume ce vin în orașul german Dresda vor putea vizita o nouă expoziție după 19 martie dedicată “Lumii în jurul anului 1600”. Regii saxoni erau mari colecționari de armuri, de tot felul de arme și ținute militare, notează DPA.

Noua expoziție se deschide la doar șapte luni după Cabinetul Numismatic, una dintre cele mai mari colecții numismatice din Europa cu aproape 300.000 de piese.

Palatul Regal este refăcut ca un palat al artelor și științelor cu colecțiile de monede, de stampe, desene și fotografii pentru a fi primele pe deplin instalate.

Arhitecții au proiectat galeria după același plan ca palatul vechi, dar au adaptat încăperile pentru a funcționa ca spațiu muzeal.

Costurile de construcție pentru cele șapte noi galerii au totalizat 16,1 milioane de euro (17,4 milioane dolari), adaugă DPA.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Nuntă hindusă

Obiceiuri de nuntă în culturile necreştine

Ceremonia nunţii îmbină tradiţii şi obiceiuri, în funcţie de zonă şi religie. Încă din Antichitate, mirii îşi făceau unii altora jurăminte, înainte de a fi declaraţi căsătoriţi. În afara jurămintelor de natură religioasă, care puteau fi incluse în ceremonia nunţii, mirii îşi puteau rosti, în faţa altarului, şi jurăminte pe care le compuneau chiar ei.