Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Pensionarii continuă să solicite apă termală în Bazinul de la Tabere

asa va flutura si in Satu Mare tricolorul in varful catargului
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Aspect de la sedinta Comitetului pentru Varstnici aspect de la sedinta Comitetului pentru Varstnici
Aspect de la sedinta Comitetului pentru Varstnici aspect de la sedinta Comitetului pentru Varstnici

Prima şedinţă din acest an a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice (CCDCPPV) a avut loc miercuri, 29 ianuarie, de la ora 9, în Sala mică a prefecturii.

Pe Ordinea de zi au fost planificate următoarele teme< *curăţenia şi a siguranţa cetăţenilor în municipiul Satu Mare (străzile Kogălniceanu, Corvinilor – fosta IPA etc.); *Stadiul realizării lucrărilor la catargul de arborare a drapelului naţional, bustului lui Mihai Viteazul şi Monumentului eroului necunoscut; *Diverse.

Şedinţa a fost condusă de subprefectul Cristian Sasu, alături de care s-au aflat primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, Mircea Marian, preşedintele comitetului şi al Ligii judeţene a pensionarilor “Unirea”, preşedinţii asociaţiilor afiliate, Ramona Antonescu, şefă de serviciu în cadrul prefecturii, Eugenia Sabou directoarea Casaei de Pensii şi Ioan Precup, directorul Poliţiei locale.

Locatarii ar trebui să-şi curăţe zăpada din faţa casei sau blocului

Colonelul (r) Mircea Blideran a prezentat primul punct al ordinii de zi şi a făcut apel la autorităţile locale să rezolve cumva problema boschetarilor care se adună în cele două clădiri de pe străzile Kogâlniceanu şi Corvinilor. “Chiar nu suntem în stare, un oraş cu 100.000 de locuitori să avem grijă de circa 100 de oameni ai străzii?”, s-a întrebat retoric vorbitorul.

Colonelul (r) Nicolae Codreanu a vorbit despre problema trotuarelor necurăţate de zăpadă şi a spus că, înainte de ’89 în special, locatarii îşi curăţau zăpada de pe trotuarele din faţa clădirilor, inclusiv din a blocurilor, fără să li se spună expres să o facă.

Ioan Pop a atras atenţia asupra stării deplorabile a Gării CFR, inclusiv asupra faptului că se desprind bucăţi din tavan. Primarul Coica a spus că, fiind proprietate privată a CFR, nu poate face altceva în afara de a atrage atenţia conducerii gării şi a Regionalei CFR asupra acestor aspecte.

S-a discutat şi despre faptul că în unele zone din Bercu Roşu nu sunt introduse apa şi canalizarea, curentul şi gazul. Primarul Coica a spus că, de fapt, în zonă sunt deja case de locuit cu 10-12 camere, nu numai de vacanţă şi că cei cu case mari trebuie neapărat să se pună în legalitate prezentându-se la primărie, asta în cazul în care nu vor să le fie dărâmate, fiind construite fără autorizaţii. Apoi, dânsul a spus că dacă locuitorii din Bercu Roşu îşi înfiinţează o asociaţie de proprietari şi sunt de acord să cedeze din terenuri pentru a se deschide străzi, zona ar putea fi transformată în cartier de locuinţe, condiţie în care s-ar putea introduce utilităţile.

Despre catargul cu tricolorul în vârf din piaţa Romană s-a spus că se va realiza în acest an, iar pentru bustul lui Mihai Viteazul s-a propus ca loc de amplasare scuarul din faţa Poştei vechi. Discuţiile pe tema Monumentului ostaşului necunoscut au rămas în coadă de peşte.

Citiţi continuarea pe ediţia tipărită a Informaţiei Zilei de joi, 30 ianuarie

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

3 comentarii

  1. Marian Mircea este nu numai un escroc pus pe capatuiala pe seama pensionarilor dar si un exemplu de infractor lasat sa infiinteze tot soiul de organizatii ale pensionarilor cu toata putreziciunea acestui individ. Dosarele lui penale zac la cercetatorii penali, aceeasi cercetatori care musamalizeaza la Satu Mare sub acoperirea lipsei suficiente de personal coruptia generalizata in acest judet.

  2. Acesti pensionari nu au nepoti,copii care intimpina dificultati in viata de zi cu zi ?.Din comportamentul lor se pare ca greutatile cotidiene(somaj,pensioanri cu pensii mici etc) a societatii nu prea ii intereseaza.Ei ,ca niste copii rasfatati, vor una si buna drapel urias ,busturi ,bai termale(cu costuri de sute de mii de lei).Uite de ex. din acesti bani,probabi, s-ar putea rezolva problema boschetarilor.Acesti colonei in rezerva zburda de fericire,au pensii ,pe care din punctul meu de vedere nu le merita.Generatia mai in varsta care a facut armata stie ce conditii de trai au avut acesti oameni; mancare,haine,locuinte pe gratis,condtii avantajoase de pensionare.Tovarasi generali,ati merita ca societatea sa va oblige la cateva zeci de “culcaturi” sa va treziti la realitate.

Lasă un răspuns

ULTIMELE STATISTICI

România, pe primul loc la numărul de persoane cu handicap

România are în evidențe peste 800.000 de persoane cu handicap, ceea ce ne plasează în fruntea clasamentului european.

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now