Image 1
Image 2
Acasa

ACCESORII APARTE

Pantofi care au revoluționat lumea modei

Unii ar putea spune că pantofii sunt esențiali, ca oricare altă piesă vestimentară, și chiar adaugă un plus de farmec unei ținute.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

După ce au apărut în filme celebre sau au cucerit inimile femeilor la prezentări de modă, unele modele de pantofi au devenit iconice.

 

 

Pantofi celebri au devenit piese-cheie pentru designeri, iar filme și cărți au devenit sursă de inspirație pentru propriile creații de modă.
Modelele de succes au devenit clasice și sunt imitate constant pentru a produce replici mai accesibile. Influența unor anumiți pantofi a fost atât de puternică încât au lansat adevărate tendințe în modă, care continuă până în zilele noastre.

 

 

1. Pantofiorii roșii ai lui Judy Garland în The Wizard of Oz

 

Pantofiorii de rubin ai lui Dorothy sunt o piesă crucială în fimul clasic din 1939, Vrăjitorul din Oz. Când fata ajunge în țara ciudată a lui Oz după o tornadă, personajul interpretat de Judy Garland își dă seama că trebuie să se răsucească pe călcâie de 3 ori, purtând faimoșii pantofiori și să repete fraza „nu există loc ca acasă” pentru a se întoarce înapoi în Kansas.

 

Mai multe perechi din acești pantofi au fost fabricați pentru film, iar valoarea lor exactă nu este cunoscută. 5 perechi au supraviețuit, dintre care una a fost furată dintr-un muzeu din Minnesota în 2005 și recuperată 13 ani mai târziu. Pantofiorii roșii emblematici au fost confecționați din materiale mixte precum fire de mătase, plastic, sticlă, pulpă de celuloză, etc. Paiete roșii acoperă pantofii și tocurile adăugându-le strălucire și culoare. Celebritatea pantofiorilor a dus la imitarea lor și introducerea în diferite colecții de încălțăminte. O pereche pentru adulți din aceste imitații costă în jur de 40 de dolari.

 

2. Pantofii stiletto „Pigalle” semnate Christian Louboutin

 

În acest caz, designerul francez Christian Louboutin nu s-a inspirat dintr-un film când a creat acești pantofi, ci mai degrabă au fost celebritățile care au popularizat Pigalle – pantofi stiletto clasici caracterizați de talpă roșie și toc înalt și subțire. Louboutin a conceput perechea de pantofi nu doar pentru a lansa o tendință ci a devenit o piesă de bază în garderoba multor vedete dar și femei obișnuite.
Pigalle este unul dintre cele mai căutate modele de pantofi Louboutin și au devenit o adevărată emblemă a firmei. Pantofii au fost lansați spre vânzare în 2004, iar la scurt timp au devenit pantofii preferați de multe vedete, nu numai pe covorul roșu, ci și la alte evenimente și chiar în viața lor de zi cu zi.

 

 

3. Pantofi de sticlă ai lui Lily James în Cenușăreasa

 

În 2015, în timpul filmărilor la « Cenușăreasa», Lily James, actrița principală, a fost într-adevăr impresionată de pantofii ei decorați cu cristale Swarovski. Era conștientă că valorau foarte mulți bani, menționând chiar că acești pantofi au costat mai mult decât apartamentul ei.

 

Femeia de afaceri austriacă Nadja Swarovski, liderul mărcii, a declarat că, din moment ce pantofiorii de sticlă erau o piesă centrală în povestea Cenușăresei, încălțămintea trebuia să fie „perfectă”. Așadar, pentru a crea legendarii pantofiori de sticlă din basmul clasic, o echipă de 8 persoane a proiectat 6 versiuni diferite. Designerii au sfârșit alegând o pereche rafinată, realizată folosind 221 de cristale, ca model final.

 

Apoi, piața a fost încurajată să producă mai multe replici, dar mai accesibile, folosind acril, deoarece este mai ieftin. De asemenea, pantofii Cenușăresei au inspirat apariția de tot felul de produse cum ar fi lanțurile pentru chei, brelocuri, mici decorațiuni agățate, cadourile de nuntă etc.

 

Ciornă automată