Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PDL a decis să-și deschidă porțile pentru amatorii de politică

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Președintele PDL, premierul Emil Boc, a declarat sâmbătă, înaintea ședinței Colegiului Director, desfășurat la Brașov, că PDL trebuie să pregătească terenul pentru confruntările politice viitoare, iar prim-vicepreședinții Adriean Videanu și Theodor Stolojan vorbesc despre “împrospătarea” PDL.

“Ceea ce pot să vă spun este că PDL a fost, este și va fi întotdeauna un partid orientat cu fața spre viitor și nu cu fața spre trecut, așa cum sunt, din nefericire, majoritatea partidelor politice din România. (…).Ce s-a întâmplat până acum a avut drept consecință în partid faptul că, din 2000 încoace, acest partid nu a pierdut nicio alegere la care a participat, fie că a fost vorba de alegeri parlamentare, prezidențiale, europarlamentare, au fost câștigate. Asta nu înseamnă că trebuie să ne automulțumim, ci, dimpotrivă, acum să pregătim terenul pentru confruntările politice viitoare”, a spus Emil Boc.

Videanu: PDL trebuie să se împrospăteze

Adriean Videanu a spus că PDL a avut mereu “disponibilitatea să se reformeze”. “A fost un partid care, în funcție de conjunctura politică, s-a reformat tot timpul”, a declarat Videanu. Întrebat ce ar trebui reformat în PDL, Videanu a spus: “cred că are nevoie tot timpul să se împrospăteze, cu idei, cu oameni”. Despre schimbarea numelui partidului, Adriean Videanu a afirmat că aceasta este “o temă de dezbatere”.  La rândul lui, prim-vicepreședintele Theodor Stolojan a comentat că PDL nu are probleme interne așa cum au PSD și PNL, dar că și la democrat-liberali trebuie să fie “îmbunătățite niște lucruri”. “Noi dorim să întărim partidul, și nu să-l slăbim”, a spus Stolojan.

Reforma PDL, luptă pentru putere în partid

Deputatul PDL Raluca Turcan scrie pe blogul personal că reforma internă a partidului nu trebuie să fie o luptă pentru putere, care să dea “satisfacție mass-media”, ci o consolidare ideologică, împreună cu o îmbunătățire a mecanismului de selecție a membrilor pentru funcții de partid și publice.
“2010 e anul în care partidul va avea congres (Convenție Națională), primul de la fuziunea din decembrie 2007 dintre PD și PLD. Se vorbește mult despre ceea ce trebuie să facem în PDL și, evident, despre reforma internă. Nu trebuie să ratăm ocazia reformei pe care ne-o oferă Convenția Națională! A merge la un congres cu ideea de a nu schimba nimic este greșit, iar pe termen lung păgubos”, scrie Turcan. Deputatul democrat-liberal spune că partidul nu trebuie să renunțe la unitatea internă și discuția despre reformă nu trebuie să fie o luptă pentru putere, existând loc în PDL “inclusiv pentru oamenii cu opinii diferite”.

Sigla PDL: Barca, roza vânturilor

Democrat-liberalii au discutat, sâmbătă, timp de peste șase ore, strategia în perspectiva alegerilor interne din acest an, schimbarea siglei aducând în discuție adoptarea simbolului rozei vânturilor, în replică un alt democrat-liberal propunând nodul marinăresc sau barca.
Potrivit unor surse din partid, vicepreședintele Sorin Frunzăverde a venit la reuniunea de sâmbătă cu ideea ca noua siglă a partidului, în urma redefinirii doctrinare care urmează să aibă loc în acest an, să fie reprezentată de un simbol european, respectiv roza vânturilor. În replică, deputatul Toader Paleologu, fost ministru al Culturii, a propus la rândul său, dar în glumă, ca noua siglă să fie un nod marinăresc sau, de ce nu, chiar o barcă, spre amuzamentul celor din sală. Roza vânturilor reprezintă elementul central din sigla NATO, care a fost adoptată ca simbol de Consiliul Atlanticului de Nord, în octombrie 1953. Cercul reprezintă unitatea și cooperarea, în timp ce roza vânturilor simbolizează direcția comună spre pace. Până în prezent, și alți democrat-liberali au venit cu propuneri privind noua siglă a partidului, precum  “mărul” sau “para”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns