Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Pentru a avea grija de dantura trebuie sa facem un control o data la 6 luni

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cafeaua, vinul rosu, coacazele si afinele ingalbenesc dintii

[slideshow id=1362]

Dintii ingalbeniti, strambi sau cu strungareata sunt defecte care afecteaza armonia faciala. Pentru a imbunatati aspectul danturii exista o varietate de proceduri de ultima ora. Printre acestea se numara si detartajul sonic, aparatul dentar si tehnicile de albire. Procedurile de infrumusetare a danturii nu au doar rol estetic, multe dintre acestea imbunatatind si sanatatea orala.

Despre toate acestea am stat de vorba cu dr. Irina Copcea, medic stomatolog. “Cu ajutorul tehnicilor de indreptare si de curatare a dintilor pot fi corectate deficientele de aliniere a dintilor, care afecteaza modul in care o persoana mesteca sau vorbeste. De asemenea, acestea contribuie si la prevenirea unor afectiuni precum paradontoza sau cariile”.

“Cauzele ingalbenirii dintilor sunt multiple. Stratul exterior al dintilor se degradeaza pe masura ce imbatranim. Dar principalul factor al ingalbenirii ramane fumatul. Nicotina provoaca pete ce intra adanc in smaltul dintilor si care sunt foarte greu de scos doar prin periere. Asa ca multe persoane apeleaza la albirea dintilor. Alti factori importanti care duc la ingalbenirea dintilor sunt< cafeaua, bauturile carbogazoase inchise la culoare, vinul rosu, coacazele si afinele”, a mai subliniat Irina Copcea.

Detartajul sonic, cea mai noua metoda de curatare

Pentru indepartarea tartrului si placilor microbiene se recomanda detartrajul la fiecare sase luni. Cea mai noua, cea mai eficienta si mai putin traumatizanta metoda este cea care utilizeaza propulsia cu aer, numita detartraj sonic. Aceasta este mai putin dureroasa decat celelalte tipuri si lasa suprafata dintelui mult mai neteda. Albirea dintilor se recomanda doar la persoanele cu o dantura sanatoasa si gingii fara probleme. Atat pastele de dinti, cat si gelurile de albire au in compozitie substante chimice cu efect de slefuire, acestea curatind in primul rand petele superficiale. Pentru efecte de durata se poate apela la albirea profesionala, realizata doar in cabinetele stomatologice.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns