Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Pescuitul in apele de munte se va face doar pe baza permiselor eliberate de AJVPS Maramures

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

In caz contrar, cei prinsi in neregula vor fi amendati

[slideshow id=5686]

In urma cu un an s-a declansat un razboi intre Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Maramures si celelalte asociatii de pescuit care au puncte de lucru in judetul nostru. Asta pentru ca in baza unui permis eliberat de catre acestea se putea pescui in apele de munte cu toate ca AJVPS Maramures a  repopulat an de an baltile cu peste. Iata ca legea a fost modificata iar din acest an cei care vor dori sa pescuiasca in apele de munte vor avea nevoie de permis de pescuit eliberat de AJVPS. In caz contrar, vor fi buni de plata.

“In 2008, am repopulat cu 15.200 kg de peste amenajarile piscicole aflate in arenda noastra, dintre care 7.200 kg in Barajul Firiza, in 2009 – 9.234 kg peste, dintre care 6 tone au fost deversare in aceasta locatie, iar in 2010 nu am mai facut acest lucru avand in vedere ca nu s-a practicat pescuitul, fiind acest haos. Nici celelalte asociatii nu au adus peste in aceasta amenajare, multumindu-se doar sa incaseze bani pe permisele de pescuit pe care le-au eliberat”, spune Radu George, director AJVPS Maramures.

De luni incep controalele

Semnandu-se un contract intre AJVPS Maramures si Directia Silvica Baia Mare, s-a achitat contravaloarea arenzii pentru 2011 in valoare de 32.698 lei. “Se poate pescui la Barajul Firiza si in celelalte ape de munte pe care le avem: Baita, Runcu, Mara, Crasna, raurile Viseu, Iza, Lapus, Baiut, Grosi, Ferneziu, Bodi Baia Sprie, si celelalte, doar daca vor avea permis eliberat de AJVPS Maramures, in valoare de 50 de lei. Pentru amenajari vor achita o taxa suplimentara de 150 de lei”, a punctat Radu George in cadrul unei conferinte de presa. Avand in vedere lacunele legii, mare parte a pescarilor maramureseni s-au multumit sa achite 50 de lei pentru a putea pescui linistiti in toate apele din judet. Asa ca numarul membrilor Clubului de pescuit a scazut semnificativ. De la 4.800 cati erau in 2008, in 2009 s-a redus la 3.500, ca in 2010 sa scada la 3.200. “Din pacate, in Barajul Firiza daca nu este interzis pescuitul in perioada de prohibitie la salau si platica, aceste specii nu se reproduc. Unii pescuiesc cu 10 bete in loc de doua, cat este legal. Ne trezim ca tot ce cladim se distruge”, a mai spus Radu George.

Controalele vor incepe de luni, impreuna cu reprezentantii Inspectoratului de Jandarmi si ai Politiei. Cei care nu vor avea permise de pescuit sau nu le vor prezenta la control vor fi amendati cu sume cuprinse intre 300 si 600 de lei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns