Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Peste 400 de participanti la Concertul de colinde “Mandra-i sara de Craciun” din Ulmeni

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Organizatori au fost Fundatia Sf. “Anton de Padua” si liceele “George Pop de Basesti” din Ulmeni, Tg. Lapus, Viseu de Sus, Baia Mare, Satu Mare si Sighet

[slideshow id=5395]

Cea de-a IV-a editie a Concertului de colinde “Mandra-i sara de Craciun” din Ulmeni a reunit peste 400 de elevi si profesori de la liceele particulare “George Pop de Basesti” din Maramures si Satu Mare. La fel ca si in anii precedenti, manifestarea oferita a fost spectaculoasa, invitatii avand la dispozitie 5 ore pentru a “savura” din plin colindele, dar si traditiile specifice celor doua zone.

Organizatorii concertului, respectiv Fundatia Sf. “Anton de Padua”, a carei presedinte este Aurora Puscas, director economic Lucian Puscas, si liceele particulare “George Pop de Basesti” din Ulmeni, Targu Lapus, Viseu de Sus, Baia Mare, Satu Mare si Sighetu Marmatiei au avut grija ca totul sa iasa ca la carte, Toti care au urcat pe scena Casei de Cultura din Ulmeni fiind rasplatiti cu ropote de aplauze.

Diplome de onoare si excelenta

Dupa discursul sustinut de presedinta Fundatiei “Sf. Anton de Padua”, Aurora Puscas, dar si de directorii institutiilor de invatamant particulare si de primarul Lucian Morar din Ulmeni, a urmat inmanarea diplomelor de onoare pentru toti cei care si-au adus aportul (directorii liceelor “George Pop de Basesti”) pentru efortul, dar si rezultatele de exceptie pe care le-au realizat in invatamantul particular. Diplome de onoare a primit si Lucian Puscas, iar Aurora Puscas diploma de excelenta. Apoi cei prezenti au fost poftiti in lumea mirifica a colindelor. Pe scena au urcat rand pe rand participantii, alaturi de cei care le indruma pasii< cadrele didactice. Unii au colindat, altii au prezentat scenete, precum Viflaimul, dar si obiceiuri si traditii specifice zonelor din care provin. Grupul de elevi din Sighet, impreuna cu profesorii, a reusit si de aceasta data sa impresioneze publicul, sa-l ridice in picioare, prin inegalabilele voci, dar si prin colinde traditionale din Maramuresul Istoric. Nu s-au lasat mai prejos nici cei din Viseu de Sus, care au prezentat sceneta Viflaimul, elevii din Targu Lapus, cu “Plugusorul”, corul Bisericii “Sfintii Mihail si Gavril” din Ulmeni, care a interpretat un colaj de colinde, liceenii din Baia Mare cu sceneta “Steaua povesteste”, corul “Voci maramuresene” a Grupului Scolar Industrial “Dr. Florian Ulmeanu” si lista ar putea continua.

Surpriza in pachetele cu cadouri

Cu acest prilej au fost lansate doua CD-uri, respectiv “Iata vin colindatori” si “Colinde armonii de iarna” si o carte pentru copii de gradinita, “Povestirile Georgianei”. La sfarsitul spectacolului, pe scena au urcat cinci mosi cu sacii plini de cadouri pentru toti cei peste 400 de invitati. Surpriza a fost foarte mare atunci cand pachetele au fost desfacute, iar pe langa ciocolata si portocale, in pachetele au gasit cate o bancnota de 50 de lei. Surprizele s-au tinut lant, participantii avand marea bucurie de a asista la un minunat foc de artificii, chiar daca afara ningea pe rupte. Apoi toti cei prezenti au fost invitati la o masa festiva.

Aurora Puscas< “Este o mare bucurie sa-i vad pe toti la Ulmeni, locul unde a luat fiinta invatamantul particular liceal, reuniti in marea familie a celor sase licee “George Pop de Basesti”, impreuna cu oamenii de suflet, care sunt alaturi de noi la toate implinirile noastre. Doresc sa multumesc tuturor elevilor, profesorilor si parintilor si sa-i asigur de toata consideratia si pretuirea noastra si le spun ca sunt foarte mandra de acesti adolescenti. Le urez tuturor sarbatori fericite si La multi ani!”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns