Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Peste 500 de credincioşi au participat la slujba de hram a mănăstirii Scărişoara Nouă

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
La Manastirea Scarisoara Noua
La Manastirea Scarisoara Noua

Peste 500 de credincioşi s-au strâns marţi, 24 iunie, la mănăstirea Scărişoara Nouă pentru a fi părtaşi la sărbătoarea hramului “Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul“.

Cu acest prilej, aici a fost oficiată o slujbă deosebită, săvârşită de un sobor compus din 44 de preoţi, 5 diaconi, conduși de Prea Sfinţitul Iustin Sigheteanul, arhiereul vicar al Maramureşului şi Sătmarului. Pe lângă credincioşii ortodocşi cu frică de Dumnezeu, aici au mai fost prezente şi autorităţile judeţene.
Mănăstirea Scărişoara Nouă, închinată Sfântului Ioan Botezătorul, este un lăcaş de cult înfiinţat în anul 1991, de comunitatea de moţi stabiliţi în satul Scărişoara Nouă, în urma reformei agrare din anul 1924. Aceasta a luat fiinţă prin grija Prea Sfinţitului Iustinian Chira, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, este o m[n[stire de c[lug[ri, fiind cel mai vestic aşezământ monahal, situat într-un peisaj minunat.
Biserica a fost construită între anii 1991-2000 şi sfinţită pe 24 iunie 2000, cu ocazia sărb[torii hramului, de c[tre Preasfinţitul Iustinian al Maramureşului şi Sătmarului, Preasfinţitul Sofronie, episcop rom]n ortodox din Ungaria şi Preasfinţitul Iustin, episcop al Maramureşului şi Sătmarului.
Pictura a fost realizată de pictorul Ioan Botiş între anii 2007-2009. Aceasta este realistă, în stil bizantin.
Predominanţa culorilor roşu şi albastru conferă lăcaşului de cult o profundă linişte şi seninătate.
Cu siguranţă acesta este şi motivul pentru care la hramul sărbătorit în acest an peste 500 de credincioşi au fost îndemnaţi să meargă în acea zonă a judeţului pentru a găsi pacea lăuntrică şi duhovnicească. “A fost o atmosferă superbă azi, aici, la Mănăstirea Scărişoara Nouă, unde am sărbătorit hramul Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul.
Foarte mulţi credincioşi au venit pentru a se ruga împreună cu noi şi pentru a asculta învăţămintele pe care Biserica ortodoxă le propovăduieşte. Aceştia au avut ocazia să fie părtaşi la o slujbă deosebită, săvârşită de un sobor compus din 44 de preoţi, 5 diaconi şi spre bucuria tuturor de Prea Sfinţitul Iustin Sigheteanul“, ne mărturiseşte Marian Crainic, protopop de Carei.
Tot protopopul ne mai povesteşte că odată cu această ocazie a fost semnat şi acordul între Consiliul Judeţean Satu Mare şi Episcopia Maramureşului şi a Sătmarului, prin care Sfântul Ioan Botezătorul devine de azi oficial ocrotitorul judeţului nostru. Acest acord este finalizat în urma unei decizii luate în trecutul deloc îndepărtat de către autorităţi şi Biserica ortodoxă.
Un eveniment la fel de important a fost momentul în care credincioşii au avut ocazia să fie părtaşi la hirotonisirea preotului ce va sluji în localitatea Cherăuşa, aflat[ în apropierea oraşului Tăşnad.
Preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mircea Govor,  prefectul Eugeniu Avram, Constantin Taloş, inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare şi multe alte oficialităţi prezente au profitat la sfârşitul liturghiei să îl felicite pe Prea Sfinţitul Iustin Sigheteanul pentru cei 53 de ani de viaţă, ani petrecuţi în slujba lui Dumnezeu atât cu mintea, cât şi cu fapta.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns