Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PNL apreciaza că Raportul Sterling este “pur politic”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

PNL consideră Raportul subcomisiei Sterling drept unul “pur politic” ;i a depus o opinie separată la acesta, în care precizează că audierile nu au fost complete ;i că fundamentul juridic al înfiinării comisiei este unul fals, a declarat, joi, secretarul subcomisiei, deputatul PNL Cristian Adomniei.

Adomniei a precizat că PNL î;i reafirmă dorina de a se afla adevărul în cazul Sterling, acesta fiind ;i motivul pentru care liberalii s-au abinut la votul Raportului.

 

El a arătat că, în condiiile în care liberalii s-ar fi retras de la votul pe Raport, subcomisia de anchetă în cazul Sterling ar fi rămas, joi, fără cvorum, ceea ce nu ar fi permis adoptarea documentului.

“Considerăm acest Raport ca fiind unul pur politic, care face referiri la judecăi de valoare în cuprinsul său ;i nu la concluzii, unde încearcă să mai perie din acuzaiile politice pe care primul raport le avea”, a opinat Adomniei, după ce subcomisia de anchetă a aprobat documentul cu 13 voturi “pentru” ;i trei abineri.

Adomniei a arătat că PNL se declară împotriva câtorva puncte eseniale cuprinse în Raport, că a depus o opinie separată ;i că va elabora, totodată, un raport separat la audierile din subcomisie.

Potrivit lui Adomniei, audierile au fost incomplete, întrucât nu a fost invitat la audieri pre;edintele ANRM din perioada incriminată în Raport, precum ;i alte persoane relevante.

Deputatul liberal a subliniat, totodată, că principalul fundament care a dus la constituirea subcomisiei de anchetă – legat de OUG 101 emisă de Guvernul Tăriceanu la sfâr;itul anului 2009 prin care contractul de împărire a resurselor ;i a produciei a fost schimbat cu unul de concesiune ;i încasare a redevenelor – este fals.

Adomniei a arătat că pre;edintele subcomisiei de anchetă în cazul Sterling, deputatul PSD Iulian Iancu, a făcut, în 2004, în calitate de secretar de stat în guvernarea PSD, Legea Petrolului ;i Legea de privatizare a Petrom, care au permis ca acest contract de împărire a resurselor să se schimbe într-un contract de concesiune ;i, prin urmare, de plată a redevenei către statul român de către firma Sterling.

„Legea în 2004 a fost schimbată ;i s-a spus că toate acordurile de împărire a produciei, a;a cum era cel iniial între Sterling ;i Guvernul României, sau prima firmă care a făcut contactul preluat apoi de Sterling, să se transforme în contracte de concesiune ;i din care statul român să încaseze redevenă. Aceasta este prevederea fundamentală prevăzută în cele două legi- a petrolului ;i de privatizare a Petrom – făcute de domnul Iancu. Mă uime;te atitudinea domnului Iancu, care a lucrat la aceste legi sub guvernarea PSD ;i iată, azi parcă nu le-ar mai cunoa;te”, a conchis Adomniei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns