Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ponta, despre împrumutul de la BM: Sper să fim suficient de deştepţi să folosim banii într-un mod eficient

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat vineri speranţa că actualul guvern va folosi banii luaţi împrumut de la Banca Mondială într-un mod eficient.

“Sper să fim suficient de deştepţi încât să folosim banii într-un mod eficient”, a declarat Ponta, la Palatul Victoria, la începutul întâlnirii cu vicepreşedintele regional al Băncii Mondiale, Philippe Le Houreou.

 

Premierul i-a transmis oficialului Băncii Mondiale că Executivul său va continua “toate proiectele bune” şi şi-a exprimat satisfacţia pentru aprobarea de către BM a împrumutului foarte important de un miliard de euro.

Potrivit premierului, acesta este cel mai mare împrumut oferit vreodată României de Banca Mondială.

La rândul său, Philippe Le Houreou a arătat că împrumutul respectiv a fost susţinut de “serioase reforme” în domeniile îmbunătăţirii colectării taxelor şi sectorului energetic.

Primul-ministru Victor Ponta s-a întâlnit vineri cu vicepreşedintele regional al Băncii Mondiale, Philippe Le Houreou, cei doi demnitari participând la conferinţa “Modernizarea administraţiei publice în România”.

Consiliul Directorilor Executivi ai Băncii Mondiale a aprobat acordarea unui împrumut în valoare de un miliard de euro către statul român, pentru politici de dezvoltare cu opţiune de amânare a tragerii (DPL-DDO), informează Ministerul Finanţelor Publice.

Împrumutul se contractează în contextul eforturilor de consolidare a rezervelor fiscale şi de menţinere a nivelului de acoperire a necesarului brut de finanţare şi este considerat de autorităţile române ca un instrument de protejare a finanţelor publice împotriva unor şocuri externe neprevăzute.

Împrumutul vine în completarea asistenţei financiare de tip preventiv acordată pe perioada 2011 – 2013 de către FMI şi UE (în cadrul facilităţii de finanţare a balanţei de plăţi). Acordul este de tip preventiv, pe trei ani, România urmând să plătească dobânzi doar dacă accesează linia. AGERPRES

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns