Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Preşcolarii Grădiniţei nr. 6 Satu Mare au sărbătorit Ziua Verde

Ziua Verde la Gradinita nr. 6
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ziua Verde la Gradinita nr. 6
Ziua Verde la Gradinita nr. 6

La grădiniţă au fost lansate şi trei mari proiecte ecologice

Săptămâna a început în mare forţă la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 6 din Satu Mare, o grădiniţă frecventată de 150 de prichindei frumoşi, harnici foc şi cât se poate de mari iubitori ai naturii. În prezenţa oaspeţilor, viceprimarul Radu Roca, a Adrianei Culda – reprezentanta Agenţiei pentru Protecţia Mediului Satu Mare, Ioan Farcău – reprezentant al Ocolului Silvic, la Grădinţa nr. 6 a avut loc lansarea a trei mari programe mondiale şi naţionale de ecologie, fiind totodată sărbătorită Ziua Verde.

Aşa cum spunea în deschiderea întâlnirii directoarea unităţii preşcolare, Eleonora Nuszer, luni a fost marcat un dublu eveniment la grădiniţă. “Centrul Carpato Danubian de Geoecologie a anunţat că 29 octombrie este Ziua Verde, ocazie cu care toate instituţiile cu statut de Eco-Şcoală trebuie să planteze un arbore. E practic o activitate de voluntariat, urmărindu-se prin ea implicarea a cât mai mulţi factori sociali”. Încă de la intrarea în curtea grădiniţei ai simţit că păşeşti în ograda unor buni gospodari, spaţiul verde fiind împodobit cu mesaje educative, iar locul pentru plantarea unui nou arbore pregătit. În sala festivă, preşcolarii, cu halatele lor verzi, le-au oferit oaspeţilor coşuleţe cu flori confecţionate din materiale reciclabile şi le-au prezentat şi un minunat program artistic.

După prezentarea unui scurt istoric legat de Ziua Verde, directoarea GPP nr. 6 a dat starul proiectelor care se vor derula la nivel de grădiniţă în anul şcolar 2013/2014. Este vorba de două proiecte mondiale ecologice şi un proiect naţional. Din 2005 încoace, Grădiniţa nr. 6 implementează Proiectul “Eco-Şcoala”, în 2007 obţinând şi reuşind de-atunci încoace să îşi menţină statul de Eco-Şcoală. Prin acest proiect de mare amploare, la nivelul unităţii preşcolare sunt promovate şi în acest an şcolar relaţiile durabile între copii, adulţi şi mediul educaţional, preşcolarii fiind îndrumaţi să desfăşoare activităţi dincolo de sala de clasă.

Al doilea mare proiect lansat luni la grădiniţă este Proiectul “LeaF – Să învăţăm despre pădure”, un proiect prin care cei mici şi cadrele didactice lor didactice petrec foarte mult timp în natură. Prin acest proiect educatoarele au identificat şi câteva zone numai bune de ieşit cu cei mici, Grădina Romei, curtea grădiniţei, Ardud, Beltiug şi Mihăieni – locuri în care grădiniţa face de regulă excursii tematice. Al treilea proiect lansat este “Şcoli pentru un viitor verde” şi se bazează pe colectarea şi reciclarea deşeurilor. Toate proiectele au fost incluse în curriculumul preşcolar, cuprinse în cadrul activităţilor obligatorii.

Săptămâna aceasta, preşcolarii vor profita de timpul frumos şi miercuri se vor bucura de o excursie la Ardud la cetate, la Beltiug la staţia socială, la băi şi la crame şi la Mihăieni la fermă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns