Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Prezent la lansarea cărţii “Fereastra serviciilor secrete – România în jocul strategiilor globale”, generalul Iulian Vlad s-a dovedit un bun cunoscător al Sătmarului

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Generalul Iulian Vlad a participat prezentarea unei carti
Generalul Iulian Vlad a participat prezentarea unei carti


Distrugerea României este o cauză nobilă pentru unele state vecine

    Miercuri, 12 iunie, sala mare a Restaurantului Mioriţa din Satu Mare s-a dovedit neîncăpătoare. Numeroşi sătmăreni şi nu numai s-au întâlnit pentru a participa la prezentarea volumului “Fereastra serviciilor secrete – România în jocul strategiilor globale”, autor general de brigadă (r.) Aurel I. Rogojan.

Evenimentul cultural a fost organizat de Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din Serviciul Român de Informaţii, Sucursala Satu Mare şi Asociaţia Civică Tempora. Autorii morali ai întâlnirii au fost col. (r) Gheorghe Mărieş şi col. (r) Voicu Şichet.

Se cuvine subliniat faptul că la această prezentare de carte a participat şi generalul locotenet (r.) Iulian Vlad, nimeni altul decât şeful Securităţii Statului în decembrie 1989, cel care a făcut 4 ani de puşcărie numai pentru că a fost şef, din comanda celor de la Moscova.

Reuniunea literară a fost deschisă de profesorul şi scriitorul Teodor Curpaş, cel care a fost şi moderatorul întâlnirii.

Apoi a luat cuvântul Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, cel care a menţionat că este o onoare pentru Satu Mare, ca doi generali de talia celor menţionaţi mai sus au poposit şi în oraşul de pe Someş. A făcut remarca potrivit căreia cartea prezentată surprinde numeroase aspecte din istoria României. Unele evenimente ale ultimilor 24 de ani îşi aşteaptă motivaţii şi răspunsuri la unele întrebări.

Adrian Ştef consideră că scrierea istoriei este un atribut al celor care o cunosc şi sunt de specialitate, nu a oamenilor politici. Politicienii sunt îndemnaţi să-şi facă treaba acolo unde îşi desfăşoară activitatea, nu să se implice în scrierea partinică a istoriei.

Subprefectul Cristian Sasu a menţionat că şi prin prezentarea acestei cărţi Satu Mare va rămâne în istorie. Fragmentele de istorie recentă incluse în volumul care are aproximativ 600 de pagin, 8 capitole şi numeroase subcapitole, este scrisă în viziunea autorului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns