Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Primele rezultate ale Campaniei Unicef “Hai la şcoală!” la Şcoala Culciu Mare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Conform raportului întocmit la finele anului trecut, cadrele didactice implicate în proiect au avut o mulţime de discuţii şi activităţi atât cu părinţii, cât şi cu elevii din grupul ţintă
Conform raportului întocmit la finele anului trecut, cadrele didactice implicate în proiect au avut o mulţime de discuţii şi activităţi atât cu părinţii, cât şi cu elevii din grupul ţintă

Campania pentru participare şcolară intitulată “Hai la şcoală!”, iniţiată de Unicef, continuă să fie derulată de instituţia de învăţământ din Culciu Mare.

Proiectul “Hai la şcoală!” a fost lansat la Culciu Mare la începutul lunii octombrie anul trecut. Şcoala cu clasele I-VIII din localitate a ales să implementeze acest proiect în momentul în care a participat la a treia Conferinţă Naţională organizată de Unicef România la Sinaia.

Pe parcursul întregului an şcolar, instituţia de învăţământ susţine promovarea şi implementarea acestei campanii prin extinderea Sistemului ZEP – Zona de Educaţie Prioritară – de intervenţie, cu finanţare din partea UNICEF România. Potrivit datelor statistice puse la dispoziţie de directoarea unităţii şcolare, profesoara Ionela Pop, şi responsabilei cu proiectul pe şcoală, în anul 2012/2013, numărul total de elevi înscrişi în şcoală este de 219, iar numărul copiilor identificaţi în risc major de abandon în cadrul proiectului este de 35.

Doi copii din cei identificaţi cu risc major nu au vnit nicio zi la şcoală în primul semestru, iar cinci au avut o prezenţă fluctuantă în aceeaşi perioadă. 11 din cei cu risc major cu abandon au avut rezultate şcolare slabe în primul semestru. Potrivit directoarei Şcolii cu clasele I-VIII Culciu Mare, Ionela Pop, “în cursul lunii noiembrie a anului trecut au început să vină la şcoală cinci copii declaraţi anterior în abandon”.

Conform raportului întocmit la finele anului trecut, cadrele didactice implicate în proiect au avut o mulţime de discuţii şi activităţi atât cu părinţii, cât şi cu elevii din grupul ţintă, dar şi cu locuitori ai comunei. Numai în luna decembrie, potrivit comunicatului Şcolii Culciu Mare, directoarea şcolii şi responsabilul de proiect au participat la formări regionale la Braşov. De asemenea, la orele de dirigenţie, toţi elevii Şcolii cu clasele I-VIII Culciu Mare au vizionat filmul documentar “Ce vrei să te faci când vei fi mare?”, având loc şi o serie de discuţii despre discriminare, acordarea egalităţii de şanse la educaţie tuturor copiilor.

 

În cursul zilei de azi, 30 ianuarie, la Structura Lipău, în cadrul aceluiaşi proiect are loc o activitate menită să pună în practică informaţiile primite la cursuri de profesori şi învăţătoare.
“Activitatea “Hai să ne cunoaştem” de săptămâna trecută ne-a confirmat ecoul pozitiv şi faptul că elevii din familiile defavorizate au nevoie de spiritul şi dăruirea noastră. În timpul activităţii părinţii s-au arătat recunoscători pentru că organizăm consultaţii săptămânale pentru recuperarea rămânerilor în urmă la învăţătură. I-am îndemnat pe toţi colegii să lucreze diferenţiat, să ţină cont de necesităţile acestor copii, să proiecteze instrumente de evaluare adaptate la nivelul elevilor, urmărind mereu progresul chiar dacă acesta este mic”, ne relatează directoarea şcolii. .
În cursul lunii februarie, în cadrul parteneriatului încheiat cu Şcoala Odoreu, se organizează o vizită la Odoreu pentru schimb de experienţă şi activităţi comune cu elevii incluşi în proiect.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns