Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Producătorii şi procesatorii de carne solicită reducerea TVA la 9%

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

După cum titrează prublicaţia Recolta.eu – Asociaţia Română a Cărnii, Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc şi Uniunea Naţională a Crescătorilor de Păsări au trimis o scrisoare premierului Victor Ponta prin care îi cer reducerea TVA la 9% la alimentele de bază (printre care carne şi produse din carne) începând din iunie.

“Introducerea cotei de 20% înaintea celei de 9% nu va reduce preţul cărnii şi a preparatelor din carne în magazine şi nici nu va permite companiilor din acest sector să-şi construiască un plan de dezvoltare în parteneriat cu băncile care pot credita acest tip de activitate”, se precizează în scrisoare. Mai mult decât atât, spun reprezentanţii industriei cărnii, o reducere de 4% nu va reducere evaziunea fiscală, acolo unde sunt estimate venituri mai mari la buget.

În cursul săptămânii trecute, premierul Victor Ponta a declarat că guvernul va analiza în luna aprilie dacă va reduce cota unică la 20% sau va reduce TVA la 9% doar la produsele alimentare. Dacă luna aceasta va fi luată o decizie, măsura ar putea intra în vigoare la 1 iunie, cu şase luni mai devreme faţă de prevederile noului Cod fiscal.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns