Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Profesori din zece ţări s-au întâlnit la Şcoala “Bălcescu – Petofi” din Satu Mare

Lansare proiect la Scoala Balcescu - Petofi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Lansare proiect la Scoala Balcescu - Petofi
Lansare proiect la Scoala Balcescu – Petofi

Întâlnirea de lucru deschide un amplu proiect educaţional ce prezintă momente din trecut şi prezent

Luni, 28 octombrie 2013, la Şcoala Gimnazială “Bălcescu – Petofi” din Satu Mare a avut loc prima întâlnire din cadrul Proiectului Comenius “Momente din trecut şi prezent”, un proiect care se derulează pe parcursul a doi ani şi are cuprinse instituţii de învăţământ din zece ţări.

Proiectul este implementat în România de şcoala sătmăreană, instituţia coordonatoare este din Cehia, iar parteneri sunt şcoli din Portugalia, Spania, Italia, Polonia, Ungaria, Estonia, Turcia şi Grecia.

Practic, la Satu Mare a avut loc luni conferinţa de deschidere a acestui proiect, prilejuită de prima întâlnire de lucru a cadrelor didactice din cele zece ţări implicate şi a unui grup de elevi. Oaspeţii din străinătate stau la Satu Mare în perioada 26 octombrie – 31 octombrie 2013, iar în fiecare zi se bucură un program încărcat, dar care să îi ajute pe musafiri să cunoască judeţul Satu Mare cu obiectivele sale turistice, dar şi sistemul educaţional românesc. Astfel, în prima zi a întâlnirii, duminică, în 27 octombrie, au fost vizitate muzeele din Satu Mare. După deschiderea festivă a proiectului, luni a fost vizitată şcoala gazdă, iar cadrele didactice au avut prilejul să asiste la o oră de muzică şi la una de desen. În holul unităţii şcolare a fost realizată şi o expoziţie de logo-uri, pentru a fi ales logo-ul reprezentativ pentru proiectul derulat, iar apoi s-a vizioat site-ul proiectului. Marţi şi miercuri au loc la Şcoala “Bălcescu – Petofi” o serie de workshop-uri.

Limba de comunicare în cadrul acestui proiect este engleza, iar potrivit directorului unităţii şcolare sătmărene, Ionel Iluţiu, prin acest proiect se pune accentul pe socializare, pe legarea de noi prietenii între elevi din toate cele zece state implicate. “Unul dintre obiectivele pe care dorim să le atingem în cei doi ani sunt îmbunătăţirea studiului limbii engleze”, ne informa directorul.

În următorii doi ani, astfel de întâlniri de lucru vor avea loc în toate ţările, după cum aflăm de la directoarea adjunctă, care e şi coordonatoarea proiectului la nivel de şcoală, profesoara Laczka Ecaterina. “Ne dorim îmbunătăţirea cunoştinţelor despre schimbările obiceiurilor şi viaţa oamenilor de-a lungul anilor, acest proiect ajutându-i pe elevi să înveţe despre diverse lucruri specifice statelor participante”, ne spune coordonatoarea. Beneficiarii acestui proiect sunt 60 de elevi de la Şcoala “Bălcescu – Petofi”, elevi din clasele a VI-a, a VII-a şi a VIII-a. Produsul final al proiectului este o “e-carte”.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns