Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Program diversificat de activităţi extraşcolare la Liceul Tehnologic C. Brâncuşi

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sădind puieţi
Sădind puieţi

În cadrul proiectului educaţional „Să ştim mai multe să fim mai buni” la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” au avut loc în această săptămână o serie de activităţi educative, coordonate de directoarea Kerekes Rodica, directoarea adjunctă Şimon Daniela şi consilierul responsabil de proiecte şi activităţi educative, Ghirasim Alina.

Ateliere de lucru

 

Sub îndrumarea întregului colectiv de cadre didactice, elevii au participat la atelierele de lucru care s-au desfăşurat în cabinetele de specialitate. Sintetizăm aici câteva din activităţile mai importante: la limba şi literatura română s-a desfăşurat un cerc de lectură, piese de teatru, concurs de ortografie. Profesorii de matematică au atras elevii într-un extraordinar joc de logică intitulat „Matematica distractivă”. Profesoarele de chimie au făcut o serie de experienţe „exotice”: glob cu plasmă, laseri, fierberea apei la 40 grade Celsius, ultrasunete, descărcări electrice la tensiune înaltă. Catedra „Om şi societate” a prezentat elevilor filme pe teme istorice şi culturale, respectiv de socializare şi bună purtare. De exemplu, profesorul Rusu Laviniu a proiectat un film documentar realizat de BBC şi intitulat „ The Longest Day”. Un alt grup de elevi a participat pe terenul de fotbal sau în sala de sport la concursurile de fotbal, handbal sau tenis. Alţi elevi au plecat în excursie la Salina Turda din judeţul Cluj. În colaborare cu Şcoala Postliceală Sanitară, elevii au asistat la demonstraţii de prim-ajutor.

 

Audiovizual

 

În cursul zilei de miercuri, 3 aprilie, au fost onoraţi cu prezenţa lui Viorel Buda, vicepreşedinte în Consiliul Naţional al Audiovizualului, care a prezentat pe scurt activitatea instituţiei şi a realizat un mini-sondaj referitor la opţiunile elevilor în ceea ce priveşte emisiunile lor preferate pe micul ecran.

 

Silvicultură

 

Clasele cu profilul silvicultură au răspuns prezent activităţilor organizate în cadrul a două proiecte, unul local, derulat în parteneriat cu APM şi DS Satu Mare şi altul naţional, derulat în parteneriat cu MEN şi MMSC şi Direcţia Silvică. Activităţile coordonate de profesorul Cuha Virgil au constat în întreţinerea spaţiilor verzi existente, ecologizare şi plantare de peste 30 de puieţi din speciile: mesteacăn, stejar roşu şi tei cu provenienţă din regenerări naturale, dar şi din pepiniere silvice.

 

Premianţi

 

Joi, într-un cadrul festiv, a avut loc premierea elevilor care au participat la Concursul Interjudeţean „Interferenţe între lirism, creativitate şi reflexie.” Însoţiţi de profesoara Laura Marina, elevii au reprezentat cu mândrie liceul la acest concurs, obţinând următoarele premii: secţiunea “Creaţie plastică” – Premiul I – Aciu Kristian, clasa a a IX-a C (profesor îndrumător: Laura Marina), Premiul I – Neamţu Roland, clasa a X-a C (Camelia Cărăuşan); secţiunea “Recitare”: Premiul I – Veciunca Vasilena, clasa a XI-a A (Adriana Gherman), Premiul II – Neyvir Viktoria, clasa a XI-a A (Adriana Gherman), Premiu Special – Hebe Dariana, clasa a X-a E (Laura Marina), Premiu Special – Pop Adriana Letiţia, clasa a X-a E (Laura Marina).

Informaţiile ne-au fost oferite de profesorul Laviniu Rusu

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns