Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Programul „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” va premia zece activităţi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

isj sm 2În acest an, cea de-a 5-a ediţie a programului „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun 2016″ are loc între 18 şi 22 aprilie 2016. Programul este dedicat activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare.

În perioada alocată acestui program nu se organizează cursuri conform orarului obişnuit al unităţii de învăţământ.
În acestă săptămână altfel, orele normale sunt înlocuite de activităţi speciale, pe care părinţii, elevii şi învăţătorii le pot stabili împreună. Pe lângă partea educativă, este important ca activităţile să aibă şi o parte distractivă, informală.

Propuneri de activităţi

Pentru săptămâna Şcoala Altfel, se vor desfăşura activităţi cu adevărat deosebite: teatru şi improvizaţie cu actori cunoscuţi, lecţii de percuţie muzicală şi karaoke, experimente neobişnuite de fizică şi chimie, activităţi sportive, vizite în natură şi programe de dezvoltare a abilităţilor de viaţă.
Iată la ce tipuri de activităţi pot participa copiii în săptămâna Şcoala Altfel 2016:
Activităţi cultural-artistice: pentru stimularea afinităţii culturale a micuţilor, activităţi precum vizite la muzeu şi instituţii publice sunt o idee foarte bună.
Activităţi tehnico-ştiinţifice: copiii cu înclinaţii spre materii reale, care îşi doresc să devină oameni de ştiinţă au ocazia să participe la activităţi care să îi stimuleze în această direcţie.
Activităţi sportive: copiii cu abilităţi sportive pot fi orientaţi către activităţi care să îi stimuleze şi să le consume energia.
Vizite în natură: copiii care iubesc viaţa la ţară şi pentru care cel mai plăcut moment al vacanţei de vară este atunci când merg în vizită la bunici, au ocazia să participe la activităţi distractive în natură. Cei mici se pot bucura de o zi la fermă sau o vizită la rezervaţia de zimbri unde vor învăţa despre responsabilitatea protejării mediului şi faunei autohtone.
Abilităţi de viaţă. Educaţie financiară şi orientare în carieră: dezvoltarea abilităţilor de viaţă de la o vârstă foarte fragedă este importantă pentru copii. Prin programul oferit de ONG-ul Junior Achievement România, micuţii au ocazia să se familarizeze cu lumea afacerilor, să joace rolul unor mici antreprenori, să identifice nevoi şi să propună soluţii care pot genera o schimbare pozitivă în comunitate.

Activităţi premiate

Potrivit programului elaborat de Ministerul Euducaţiei, în baza instrumentelor şi criteriilor de evaluare stabilite la nivelul inspectoratelor şcolare, activităţile desfăşurate pot fi premiate la nivelul judeţului, cu sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale, al partenerilor educaţionali, din resurse proprii etc.
Cele mai interesante 10 activităţi desfăşurate în cadrul săptămânii „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” stabilite la nivelul fiecărui judeţ şi al municipiului Bucureşti, vor participa la competiţia organizată la nivel naţional, de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, conform unei proceduri ce va fi transmisă inspectoratelor şcolare, până la data de 01 aprilie 2016.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

5 comentarii

  1. toti copiii din Unimat,Acas si Mihaeni au primit si au plantat acasa pomi fructiferi. In Unimat si toti gospodarii au primit si plantat pomi fructiferi. toate astea in cadrul unor actiuni/proiecte fara finantare,
    ” Vrem sa mancam fructe romanesti, DECI PLANTAM ” cu derulare pe 3 ani.

  2. Unii cu vorba ,altii cu fapta.
    E de admirat si de urmat exemplul a ceea ce se desfasoara in sat Unimat.
    La initiativa ONG si cativa fii ai satului(educatoarea Bianca,consilierul local Marinel Lazar…) se desfasoara mai multe activitati de acest gen si de implicare si responsabilizarea copiilor( plantari de sute de pomi fructiferisi tei, , goji,frasin,trandafiri..)

  3. Premiu ar trebui oferit pentru persoana care va convinge pe cine trebuie sa auda ca toate aceste activitati se pot tine in vacanta de vara. Acum ar fi nevoie de doua saptamani de vacanta, nu de Scoala altfel pe care nu o vor nici parintii, nici elevii, nici profesorii. O saptamana de vacanta nu este de ajuns. Cateva consultatii pentru apropiatele examene organizate doar pentru elevii care doresc ar fi mai de folos.

Lasă un răspuns