Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Proiect Erasmus+ pe tema importanței apei al Liceului Tehnologic ”C. Brâncuși”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Proiectul Erasmus+ care are ca și temă principală apa, a unit elevi și profesori din cinci tări europene, între care și Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Satu Mare.

Celelalte școli sunt: Anadolu Lisesi, Istanbul Turcia – școala gazdă, IES Besaya, Spania, Institutul ”Ridolfi Zimarino” Italia, Skolen pa Grundvigsvej, Copenhaga, Danemarca.

Elevii și profesorii sătmăreni implicați

Elevii care au reprezentat liceul sătmărean au fost Mak Jenifer, Domșa Adina, Cizmar Iulian, Bereș Octavian, Medgyesi Mihai și Bodo Iasmina. Elevii au fost cazați la familii unde s-au acomodat cu stilul de viață turcesc al adolescenților de la liceul partener. Totodată, școala a fost reprezentată de doi profesori însoțitori, Harca Marioara și Cuha Virgil.

Desfășurarea programului

Tema întâlnirii de la școala parteneră din Turcia a fost apa – o metodă de comunicare iar activitățile s-au desfășurat în perioada 17– 21 februarie 2020. S-au desfășurat ateliere de lucru unde s-au pus bazele unui dicționar tematic multilingv, s-au făcut prezentări pe tema consumului zilnic de apă. De asemenea, au fost organizate vizite culturale și tematice. S-a făcut o excursie tematică la Centrul de reciclare al apei uzate din Omerli respectiv s-a vizitat centrul istoric al Istanbulului astfel Basilica Cistern și Catedrala Sfânta Sofia.

Despre proiectul Erasmus+

Proiectul Erasmus+ face parte dintr-o acțiune ce presupune cooperare pentru inovare și bune practici, parteneriate strategice. Erasmus+ este un program comun pentru educaţie, formare profesională, tineret şi sport şi are un caracter trans-naţional în ceea ce priveşte mobilitatea si cooperarea care vizează crearea unui impact la nivel de sistem. Acest proiect internațional este co-finanțat din fonduri europene de Uniunea Europeană.
Scopul proiectului este accesul la apa curată pentru toți cu implicarea comunităților locale respectiv a școlilor partenere, promovarea și stimularea interdisciplinarității în educație dar în același timp și importanța apei în dezvoltarea, menținerea și promovarea comportamentului responsabil față de consumul acesteia, managementul apei în viața oamenilor.

Următoarea vizită va avea ca și gazdă Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Satu Mare. Proiectul este coordonat de managementul liceului: Șimon Daniela, directoare și Pop Olivia, directoare adjunctă, care ne-a oferit informațiile de mai sus.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns