Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Promovarea în Liga II-a – obiectivul Olimpiei pentru sezonul 2012/2013

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Stadionul va fi modernizat în 2013 iar centrul de copii și juniori va avea o altă față

Directorul sportiv Daniel Babut alaturi de noul secretar Daniel Pasca
Directorul sportiv Daniel Babut alaturi de noul secretar Daniel Pasca

Conferința de presă organizată de conducerea FC Olimpia a fost onorată de prezența lui Dan Băbuț director sportiv în cadrul clubului și Daniel Pașca, noul secretar.

În cadrul conferinței au fost abordate mai multe subiecte, cele principale vizând obiectivele echipei în campionat, centrul de copii și juniori de la Olimpia, proiectul legat reabilitarea și modernizarea stadionului, organizarea unui meci în care gruparea sătmăreană să joace împotriva foștilor componenți ai echipei naționale a României.

Obiectiv, promovarea în Liga II-a

Potrivit afirmațiilor făcute de Dan Băbuț principalul obiectiv al Olimpiei pentru sezonul 2012/2013 este câștigarea seriei și promovarea echipei în Liga II-a. Pentru atingerea acestui obiectiv se are în vedere întărirea echipei cu 2-3 jucători, toți localnici, care în momentul de față evoluează la echipe de Liga II-a. Chiar dacă Dan Băbuț nu ne-a dezvăluit niciun un nume, am aflat că pe listă se află Schwarckopf, Miron, Munteanu (Luceafărul Oradea) și că nu este exclusă revenirea la Olimpia, sub formă de împrumut, ale lui Heil și Fl. Mureșan. În ce privește contractele cu jucătorii, Dan Băbuț ne-a declarat că acestea au fost negociate cu toți componenții, că s-a găsit formula juridică optimă pentru semnarea lor și că vor fi parafate în zilele următoare. În lot vor rămâne maximum 25 de jucători, restul urmând să fie împrumutați la alte echipe. Colectivul de antrenori va fi alcătuit din Tiberiu Csik – principal și Ioan Dragomir – secund. Centrul de copii și juniori va avea un număr de 8 echipe și va beneficia de antrenori calificați printre aceștia regăsindu-se Cristi Popa, Levente Paul, Ovidiu Suciu, Ioan Dragomir și Mircea Bolba. Pentru antrenamentele copiilor se va închiria terenul Samobil și se va încerca aducerea în circuit a terenurilor de la stadioanele Unio și Someșul.

Proiect de modernizare a stadionului

Stadionul Olimpia va fi modernizat din temelii. Proiectul există deja iar finanțarea se va derula prin Ministerul Dezvoltării. Proiectul cuprinde lucrări de consolidare și acoperire a tribunelor,  montarea de scaune de plastic, refacerea vestiarelor, a gazonului, montarea unei instalații de nocturnă. Proiecte frumoase care, cel puțin așa ne spune Dan Băbuț, se vor pune în practică în cursul anului 2013.

Amical între Olimpia și România “Old Boy’s”

A foste perfectat un meci amical în care echipa Olimpiei va întâlni o echipă a României alcătuită din jucători care au evoluat sub tricolor în urmă cu mai mulți ani. Printre cei care au răspuns afirmativ la invitația sătmăreană se află Gherasim, Bărbulescu, Majaru, Dănuț Lupu, Vlădoiu, Lucian Bălan, Fl. Petre, Constantinovici, Mulțescu, Savu, Belodedici și, bineînțeles, Daniel Prodan. Meciul ar urma să se dispute în intervalul 1 – 15 septembrie. Organizatorii, FC Olimpia, cu sprijinul Consiliului local și al Consiliului județean, încearcă să-i aducă la Satu Mare și pe unii dintre jucătorii din “generația de aur”,  Hagi, Gică Popescu, Ilie Dumitrescu, Selimesi și, pe post de director tehnic, pe reputatul antrenor Emeric Jenei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns