Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PSD ar câștiga alegerile în Capitală cu 36%, PNL ar obține 27%

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

O cercetare pe București arată o fotografie la zi a opțiunilor bucureștenilor cu mai puțin de două luni înaintea alegerilor locale din 5 iunie. Cercetarea sociologică a fost realizată de Avangarde la începutul lunii aprilie.
Sondajul arată că tendința la votul politic în Capitală se menține în favoarea PSD. Victor Ponta a urcat semnificativ, cu peste 6 procente, în ultimele două luni, ajungând la doar trei procente de cota de favorabilitate a președintelui. Klaus Iohannis continuă trendul descendent, dar curba nu mai este atât de pronunțată ca la începutul anului. Conform Avangarde, Klaus Iohannis a ajuns la 47% părere bună/foarte bună, în scădere cu 3 procente față de măsurătoarea precedentă a grupului Avangarde, informează Antena 3.
Și co-președintele PNL Alina Gorghiu se află într-o cădere de potențial, ajungând sub 20 de procente favorabilitate. În schimb, Traian Băsescu a crescut puternic, apropiindu-se de o cotă de favorabilitate de 30%.

Sondajul Avangarde nu se referă la încredere, ci stabilește câți alegători au o părere bună și foarte bună despre liderii politici. Părerea despre o persoană este o judecată de valoare cu caracter general, care nu implică neapărat o acțiune. De regulă, cota de încredere este mai scăzută decât favorabilitatea.

Spun că au părere bună despre Klaus Iohannis – 47%, Victor Ponta – 43%, Traian Băsescu – 28%, Alina Gorghiu – 18%

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Genrală a Capitalei ar vota cu PSD – 36%, PNL – 27%, ALDE – 10%, PMP – 9%, USB – 8%, M10 – 3%, PER – 3%, PSRO – 1%, Alții – 3%.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Președintele Iohannis va pierde 1000 lei la salariu

Preşedintele Klaus Iohannis pierde peste 1.000 de lei la salariu în urma eliminării plafoanelor la CAS şi CASS de la 1 aprilie 2017 pentru veniturile mai mari de cinci salarii medii brute pe economie, şeful statului ajungând să câştige 15.108 lei pe lună, faţă de 16.201 lei în prezent, într-o situaţie similară fiind premierul, şefii Parlamentului, miniştrii şi alţi demnitari de rang înalt, cu venituri mari.