Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CERCEII

Purtarea cerceilor, o modalitate de înfrumusețare

Purtarea cerceilor, o modalitate de `nfrumuseare
Orice femeie deţine în cutia cu bijuterii măcar o pereche de cercei, dar te-ai întrebat vreodată care este istoria acestui accesoriu sau ce a reprezentat de-a lungul istoriei umanităţii?
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Găurirea urechilor reprezintă o modalitate de înfrumuseţare a corpului întâlnită din cele mai vechi timpuri, existând consemnări despre această practică chiar şi în Biblie.
Cele mai vechi dovezi arheologice despre purtarea cerceilor au fost descoperite în Persepolis, Persia (aceştia fiind purtaţi de soldaţi), dar şi în mormântul lui Tutankhamun din Egiptul Antic (cerceii erau purtaţi numai de copii). În India, copiilor li se făcea gaură în ureche, imediat după naştere în timpul unui ceremonial religios.

 

În Japonia cerceii erau purtaţi atât de bărbaţi cât și de femei

În Europa, cerceii au devenit la modă, în 1590 în timpul Renaşterii Englezeşti, când doamnele de la curte purtau cercei sub formă unor inele sau toarte de aur, îmbogăţiţi cu pietre preţioase sau cu perle, dar şi printre marinarii care străbăteau m[rile şi oceanele. În cazul în care aceştia mureau din cauza unei furtuni, cercelul din ureche ar fi servit pentru plata unei înmormântări creştineşti. În Asia, Africa şi America de Sud, cerceii erau purtaţi de reprezentanţii triburilor, iar în Japonia aceştia au fost purtaţi atât de bărbaţi, cât şi de femei până în secolul al XIX-lea, când au fost interzişi de Guvern.
Între anii 1950-1960, practica găuririi urechilor a devenit practicată acasă, adolescentele organizând petreceri în acest scop. Un  astfel de moment face parte dintr-o scenă din filmul Grease, filmat în 1959, unde Sandy (Olivia Newton-John) este filmată în timp ce prietenele ei îi găuresc urechea.

 

În 1960, acest serviciu a început să fie practicat de doctori, dar a devenit disponibil şi în magazinele de bijuterii din Manhattan. În anii ’70, cerceii au devenit foarte populari în rândul comunităţilor hippie, apoi au devenit un simbol al culturii gay, iar în anii ’80 şi ’90 au fost purtaţi de rock-star-uri, atleţi, hip-hop-eri.

 

CITEȘTE ȘI:

Beauty Days, frumusețea creată de artişti la Satu Mare

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

HOROSCOP

Asculta acest articol HOROSCOP Informația Zilei 13.08 Ne aflăm în zodia LEU