Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Fapt fără precedent în politică, de la instalarea coaliției PDL-PSD disputele majore sunt generate de femei. Trecând peste cazul fiicei președintelui, în realitate banal, fără repercusiuni în viața politică, se ajunge la persoane de genul feminin care ocupă funcții executive. Scânteia care a declanșat explozia, cazul Ridzi, a fost până la urmă un meci între femei. Tânăra liberală, șefa comisiei parlamentare, a executat-o pe tânăra ministră a Tineretului fără drept de apel. Zdruncinat din temelii, PDL s-a trezit atacat tot într-o zonă vulnerabilă. Elena Udrea este încolțită de data aceasta de un politician experimentat ca Ludovic Orban. Șeful comisiei parlamentare o toacă mărunt, sistematic. Practic, Udrea nu are nicio șansă. Comisia parlamentară a constatat cu rapiditate că ministra blondă a tocat bani fără să aibă o bază legală. Milioane de euro au fost cheltuite la un minister înființat special pentru protejata președintelui. Economia făcută prin disponibilizarea a mii de bugetari se ridică la vreo 50 de milioane de euro, în condițiile în care Elena Udrea are la dispoziție 75 de milioane de euro. Scandalul este doar la început.
PDL, în căutarea unei strategii de apărare, s-a lovit de Ecaterina Andronescu. Asupra ministrului Educației s-a aruncat cu toată furia unei leoaice rănite altă femeie. Sulfina Barbu, fost ministru al Mediului, a lansat un atac fără precedent asupra doamnei Ecaterina Andronescu. Și acest scandal este abia la început. Dar spre deosebire de cazurile Ridzi și Udrea miza este mai mare. Primul-ministru a anunțat că guvernul își asumă răspunderea pe legea învățământului. Premierul avea în vedere varianta Miclea. PSD a prins momentul și a avansat o altă variantă. Prin urmare în 2 septembrie, data când guvernul se va prezenta în fața camerelor reunite ale Parlamentului, promite să fie o adevărată bătălie de la Waterloo. Dacă intră varianta Miclea, PSD va da un vot negativ. Dacă intră varianta Andronescu, e rândul PDL să nu adopte legea. Considerând că opoziția PNL-UDMR va vota împotrivă, rezultă în ambele variante un vot de 70% împotrivă. Ceea ce duce automat la căderea guvernului. Mai simplu de atât nu se poate.
Orice calcule vor fi avut cele două partide, devine din ce în ce mai clar că hazardul începe să joace un rol major. Practic, nimeni nu mai controlează guvernul. Coaliția merge ca un vapor în derivă. Lipsa de coerență este vizibilă în fiecare zi. În timpul acesta economia se prăbușește. În vremuri de prosperitate certurile politice sunt suportabile. Nu este cazul în acest an. În timp ce una câte una țările ies din recesiune, noi intrăm mai adânc. Vina o poartă, fără îndoială, Executivul.
Tot mai multă lume spune că țara ar merge mai bine fără guvern. Nu se înțeleg miniștrii între ei, nu respectă deciziile primului-ministru. Dar nu mai merg în aceeași direcție nici Emil Boc și Traian Băsescu. Premierul anunță că bugetarii își vor lua zece zile fără plată, președintele zice că este o mare greșeală. Să ne imaginăm cum l-ar fi bombardat pe Tăriceanu dacă ar fi anunțat o asemenea măsură teribilistă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns