Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Rezistenţa la antibiotice şi consumul cărnii de pui

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol


    Recent au fost date publicităţii rezultatele celui dintâi studiu care îşi propune să descopere proporţia cazurilor de infectare cu ESBL (extended spectrum beta lactamase) E.coli şi decesele cauzate de consumul de carne de pui provenit din ferme unde se utilizează antibioticele de tip cephalosporin.

Potrivit unui nou studiu, infecţiile cu ESBL E.coli, asociate cu consumul de carne de pui, reprezintă pentru sistemul medical din Marea Britanie cheltuieli cu tratamentele echivalente cu 12.500 de zile de spitalizare. La nivelul întregii Uniuni Europene se înregistrează anual aproximativ 8.500 de infecţii sanguine, iar peste 1.500 de europeni mor din cauze care au legătură cu consumul de carne de pui.

Rezistenţa tulpinii de ESBL E.coli este cauzată de antibioticele cunoscute drept cephalosporin de a treia şi a patra generaţie. Medicamente sunt utilizate atât în ferme cât şi în spitale, ceea ce a făcut dificil pentru cercetători să stabilească gradul de responsabilitate al fiecărui sector.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns