Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

FURTURI ÎN FRANȚA

Români arestați pentru spargeri

Români arestați pentru spargeri
Cei patru hoți au fost arestați, iar investigațiile continuă, suspectându-se că ar putea exista și alte furturi comise de aceștia
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Patru cetățeni români au fost reținuți în Franța în urma unor spargeri comise în 13 magazine de materiale de construcții. Aceștia au fost prinși după ce au furat mai multe drujbe din regiunea Dordogne și le trimiteau în România pentru a le vinde.

Hoții, cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani, acționau mascați și cu mănuși, sperând să nu fie identificați, reușind să efectueze furturile într-un interval scurt de timp, de obicei sub 10 minute. Valoarea prejudiciului este estimată la peste 140.000 de euro, aproximativ 300 de drujbe, majoritatea de marcă Stihl, fiind sustrase.

Modul de operare al infractorilor consta în spargerea ușilor magazinelor cu un Citroen Picasso vechi și fuga rapidă cu bunurile furate. Autoritățile i-au identificat pe hoți după ce au fost surprinși de camerele de supraveghere în timpul unui furt la un magazin din Bergerac. Cei patru hoți au fost arestați, iar anchetatorii suspectează că numărul furturilor comise de aceștia este mai mare. De asemenea, au fost reținuți și părinții unuia dintre hoți, sub suspiciunea că primeau bunurile furate.

Citește și:INFRACŢIUNI: Reapar furturile într-una dintre cele mai nesigure zone din judeţ

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Piata mare

Poliţiştii încep curăţenia de Paşti în pieţe

În aceste zile, la Satu Mare se desfăşoară acţiunile de control în pieţe. Controalele vizează combaterea evaziunii fiscale în domeniul comercializării produselor alimentare de sezon, în special produse din miel, ouă şi vin. Echipe mixte formate din poliţişti de investigare a fraudelor, de siguranţă publică şi reprezentanţi ai Gărzii Financiare, A.N.S.V.S.A. şi A.N.P.C, după caz, verifică documentele de provenienţă, modul de înregistrare a operaţiunilor comerciale, dar şi condiţiile de depozitare a produselor.

Atât în pieţe, cât şi în toate târgurile din judeţ, se verifică modul de respectare a legislaţiei privind sacrificarea şi comercializarea animalelor, valorificarea cărnii putând fi făcută numai în conformitate cu nomele sanitar-veterinare în vigoare. Se va urmări de asemenea, identificarea şi sancţionarea persoanelor ce sacrifică şi comercializează ilegal animale.
Poliţiştii din cadrul formaţiunilor de poliţie rutieră şi ordine publică vor acţiona pe drumurile publice pentru a supraveghea şi modul în care se asigură transportul animalelor şi a produsele din carne, însoţite de documente justificative, de către abatoare cu autovehicule autorizate.