Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Români şi străini admiră oraşul din Turnul Pompierilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Vizitatorii văd întreg oraşul Satu Mare de la o înălţime de 45 de metri
Vizitatorii văd întreg oraşul Satu Mare de la o înălţime de 45 de metri

Deschis din 10 mai, sătmărenii urcă zilnic în Turnul Pompierilor pentru a vedea întreg oraşul Satu Mare de la o înălţime de 45 de metri. Încă de atunci au venit aici sute de sătmăreni, precum şi oameni din diferite oraşe, Braşov, Zalău, sau ţări ca Ungaria, Anglia şi Polonia.

Din spusele supraveghetorilor Ileana Horvat şi Ioan Prodan cei mai mulţi care ajung aici sunt tinerii sătmăreni care îţi petrec zeci de minute admirând peisajul Sătmarului. Totodată, aceştia nu ezită să-şi facă poze pe care apoi să le arate prietenilor pe reţelele de socializare. Senzaţia este unică având în vedere că Turnul Pompierilor este situat în centrul oraşului, şi este una dintre cele mai înalte clădiri din oraş. Pe vreme de caniculă sunt puţine persoane care se ”aventurează” să urce. Cele mai multe ajung mai spre seară şi în zilele de vineri şi sâmbătă. Nu lipsesc grupuri de oameni, de câte 10-15, turişti, care în urcare pot vedea poze vechi cu diferite clădiri din municipiul Satu Mare, aşezate pe pereţii turnului.

Programul în care este deschis turnul este următorul: de marţi până vineri între ora 12 şi 19, sâmbătă între orele 16 şi 19, iar luni este închis. Preţul unui bilet pentru adulţi este unul simbolic, de 3 lei şi de 2 lei pentru copii. Copiii sub 7 ani nu pot urca nesupravegheaţi. De menţionat este faptul că în zilele ploioase uşile, acestui simbol al oraşului, sunt închise.

Construcţia ce se vrea a fi un fel de Turn Eiffel al oraşului de pe Someş, a fost finalizată în anul 1904. Turnul are o înălţime totală de 45 metri, accesul până la platforma balconului circular făcându-se printr-o scară metalică în spirală. Cupola decorativă este realizată din lemn, iar învelitoarea din tablă de cupru. În vârful cupolei este montată o stemă a oraşului.

Sătmărenii sunt aşteptaţi să se încumete să urce 45 de metri înălţime, astfel se vor bucura de o deosebită panoramă asupra Centrului Vechi, asupra Sătmarului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns